also available in English…>>.. English text also available

 

camper bij zonsopkomst in de buurt van Como

Onze camper bij een mooie zonsopkomst bij Como

Voor we vertrekken vandaag hebben we al een to do lijst; oliepeil en koelvloeistof checken, de omvormer aansluiten op de startaccu en kijken of we ergens water kunnen tanken. Ook maak ik al vroeg de eerste foto’s, want het ziet er mooi uit met de eerste zonnestralen. Irene checkt even of we ergens water kunnen tanken, maar de kerk hier heeft geen waterpunt (iets wat op veel plekken wel zo schijnt te zijn volgens andere camperaars).

Eerste actiepunt tijdens het rijden is gas tanken, in Zwitserland was dat nogal duur, dus we hopen dat het nu goedkoper kan in Italië, maar dan moet je wel iets kunnen vinden…. En dat is nog niet heel gemakkelijk. Zeker niet op Paaszondag…. Na een paar U-turns en omwegen vinden we er gelukkig één, wat de schade beperkt van op benzine rijden. Het is weer onderdeel van het avontuur!

We rijden verder richting Pisa en volgens de GPS, moeten we alle doelen bereiken. Vandaag halen we Pisa en ook nog vrij vroeg in de middag. We moeten weer de nodige bergen beklimmen, dus het gaat traag en gestaag, maar bergafwaarts vliegen we naar beneden. Het zonnetje schijnt de hele middag en rond Pisa kunnen we de scheve toren al zien staan! We rijden door tot iets voorbij Pisa, naar het strand van Tirrenia, waar de twee golfbanen liggen waar we de komende dagen spelen.

on our way to pisa

De eerste baan blijkt dicht, het is tenslotte Pasen. De tweede is open, maar ligt achter een groot gesloten hek. We besluiten te luisteren naar onze vermoeidheid en parkeren de camper in de buurt van het strand en gaan op zoek naar koffie en iets te eten.

Ik wist van tevoren wel dat het hier toeristisch zou zijn, maar hoopte toch dat het mee zou vallen. In my opinie is het echt overal hetzelfde, hetzelfde eten, dezelfde attracties, dezelfde soort mensen. Massa toerisme is niets meer geworden dan eenheid creëren voor mensen die graag van de zon willen genieten, omdat zij niet de behoefte hebben om andere culturen en levenswijze te leren kennen.