Tiger Woods stond vanaf de eerste dag bovenaan tijdens het Cadillac Championship op de baan Blue Monster bij Miami en nam op vrijdag alleen de leiding en gaf deze niet meer af en behaalde daardoor zijn 76ste overwinning op de PGA tour. Daarmee gaf de Amerikaanse golfer een passend vervolg aan zijn goede start van het seizoen. Woods ging op de tweede dag rond in 65 slagen en bracht daarmee zijn score voor het weekend op 131 (donderdag dus 66) waarmee hij twee slagen voorsprong creëerde op de Noord-Ier Graeme Mc Dowell. Ook de toppers Phil Mickelson en de wat oudere speler Steve Stricker waren in de top vijf te vinden.
Bijkomend detail; Tiger had samen met Steve voor aanvang van het toernooi wat putting tips doorgenomen die baat bleken te hebben.

Ook op zaterdag, tijdens de derde ronde leverde Woods een prima prestatie af. Hij nam een voorsprong van vier slagen op het veld. Met een 67 (zeven birdies) kwam de voormalige nummer een van de wereld op een totaal van 198 (achttien onder par). Op zijn scorekaart stonden slechts 2 bogeys, waarvan een door ‘bad luck’ omdat de bal in een palmboom belandde en Tiger daardoor een strafslag moest meenemen.

[one_fourth]

[/one_fourth] Graeme McDowell speelde zich met een 69 naar een totaal van 202 (-14). Phil Mickelson en Steve Stricker (beiden een 69) deelde op vijf slagen van Woods de derde plaats. Het was de 55ste keer dat Tiger Woods in een wedstrijd van de Amerikaanse Tour na 54 holes leidde. In de voorgaande keren behaalde hij de zege liefst vijftig keer.
Zaterdagavond had hij de volgende uitleg voor zijn goede prestaties;

‘Maar al met al ben ik natuurlijk tevreden. Ik moet gewoon doorgaan waar ik samen met [coach] Sean Foley mee bezig ben. Ik sla de bal in ieder geval verder en – mijn ijzers – beter. Het was een kwestie van wennen aan de nieuwe bal. Het duurde even voor ik mijn slagen qua afstand daaraan had aangepast en dat is gelukt.’

Hij noteerde dus op zaterdag opnieuw 7 birdies en had er toen al 24 gemaakt. Voor zijn score had hij 75 putts nodig op weg dus naar persoonlijke records.

Woods ging de slotdag in met vier slagen voorsprong op de Noord-Ier Graeme McDowell. Phil Mickelson en Steve Stricker stonden toen vijf slagen achter. In de laatste ronde kon Woods conservatief spelen. Door op hole 2 en hole 4 wederom birdies te slaan nam hij de eventuele spanning geheel weg. Slechts op de laatste 3 holes liet hij wat steekjes vallen. Zijn approach naar de green van hole 18 was zelfs dusdanig dat bij een metertje minder er alsnog een spannende situatie van had kunnen maken, maar zover kwam het niet. Tiger putte simpelweg uit voor zijn zoveelste overwinning.

Dit putten deed hij uiteindelijk fenomenaal gedurende het hele toernooi en bedankte Steve daar ook voor tijdens zijn winnaarsspeech, natuurlijk met een grote grijns op zijn gezicht. Hij gebruikte slechts 100 putts wat een absoluut record is op enig tour evenement. Steve Stricker eindigde uiteindelijk op twee slagen achterstand met een score van -17 en moest natuurlijk lachen om de toespeling van Tiger omtrent de ‘puttlessen’.

De Australiër Scott Adam werd winnaar van de slotdag met een score van -8 (8 birdies!)en speelde zichzelf op een gedeelde derde plaats. Deze deelt hij met Sergio Garcia uit Spanje, Phil Mickelson en Graem Mc Dowell, die allen eindigde op een score van -14. Laatst genoemde kon ook op de laatste hole met zijn mindere putten er niet voor zorgen dat hij de enige nummer drie van het toernooi werd.

Extra; Tiger won zijn 76ste PGA tour wedstrijd, met 27 birdies (één minder dan zijn persoonlijk record). Woods heeft in het afgelopen jaar al vijf keer gewonnen. Ook dat heeft niemand hem nagedaan.