Ik wil het toch allemaal even genoemd hebben. Zelfs studio sport besteedde er aandacht aan en daar kon Mart Smeets het niet nalaten om nog steeds bekakt te praten bij sommige uitdrukkingen. De Nederlandse dames hebben namelijk indruk gemaakt tijdens de Deloitte Ladies Open op de Broekpolder baan in Vlaardingen.
Dewi-Claire wordt vierde op de Ladies openDewi-Claire Schreefel, de nummer 2 van Nederland op de internationale ranglijsten, eindigde als de beste Nederlandse. De 26-jarige Schreefel begon de laatste ronde met drie slagen meer dan 36-holes leider Ciganda. Met een slotronde 72 zat er geen overwinning in, maar Schreefel eindigde wel knap op de vierde plaats.

Christel Boeljon begon de laatste ronde op de vijftiende plaats en eindigde ook op die positie. Op de slotdag ging ze rond in 73 slagen (+1). Ze maakte vier bogeys en drie birdies. Haar totaal: 216 slagen (70-73-73).

de trotse winnares uit Pamplona met de beker

 

De 22-jarige Carlota Ciganda uit Pamplona ging dus na 36 holes aan de leiding en speelde een vrijwel foutloze derde ronde. Ze maakte vier birdies en één bogey op de baan van Golfclub Broekpolder bij Rotterdam. Met een slotronde in 69 slagen (-3) en een totaal van negen onder par eindigde Ciganda twee slagen voor de Finse Ursula Wikstrom. Lee-Anne Pace uit Zuid-Afrika werd derde. Op de Order of Merit (de jaarranglijst) is ze gestegen naar de tweede plaats.

 

 

Bij de mannen liep Joost Luiten afgelopen zondag de titel in het Wales Open net mis. Hij speelde tot de laatste holes om de zege in het toernooi van de Europese Tour, maar maakte uiteindelijk 1 slag te veel. De Thai Thongchai Jaidee was op de winderige en natte baan van The Celtic Manor Resort iets koelbloediger en won de hoofdprijs. Luiten leverde in de vierde ronde evenals Jaidee een kaart in met 72 slagen, precies par, en kwam uit op een totaal van 279 (-5). Hij deelde daarmee de tweede plaats met drie andere spelers.  Joost Luiten wordt net tweede tijdens de Wales open

Op de grote PGA tour was er weer eens memorabele dag:
Jack Nicklaus werd op zijn eigen toernooi geëvenaard door Tiger Woods. Beide hebben zij nu 73 PGA overwinningen in de boeken staan.  Meneer Woods deed dit o.a. door op de 16e hole van de laatste ronde een geweldige chip te slaan (zie filmpje).  Tiger zei achteraf dat hij in deze laatste ronde eigenlijk geen foute slagen had gemaakt.

De reactie van Jack Nicklaus op de slag van Woods op 16: ‘I don’t think I’ve ever seen a better one. That was the most unbelievable, gutsy shot that I’ve ever seen.’

Woods lag twee slagen achter met nog vier holes te spelen, maar maakte birdies op drie van de laatste vier holes, inclusief de moeilijke par 4 van de 18de en dit bracht hem tot de laagste score van de dag (67). Hij kwam hiermee op een totaal van -9 en versloeg daarmee Andres Romero en Rory Sabbatini met twee slagen.
Het was zijn vijfde overwinning op het memorial tournament op Muifield Village wat dus gehost werd door Jack Nicklaus zelf. Het zal Woods een enorme boost geven voor het naderende U.S. Open wat op 14 juni staat te beginnen.