also available in English…>>.. English text also available

Op 16 April hadden we een item op de regionale TV zender Omroep Brabant over 365 Days of Golf.
Klik op onderstaande foto om naar de web pagina van Omroep Brabant te gaan, waar de video te zien is in de rechterbovenhoek.

media attention from Omroep Brabant

Opnamen rondom de driving range van Golfclub Haverleij.

De tekst die door Bert van Door is geschreven ter introductie van de video voor TV zender Omroep Brabant:

Bert is een enthousiast journalist waarmee we een leuke middag hebben beleefd, tijdens de opnamen op de golfclub Haverleij in Engelen.

 

Arjan Vera uit Den Bosch gaat 365 dagen lang van gaatje naar gaatje… om te golfen

Tv zender omroep brabant about 365 days of golf

DEN BOSCH – Een jaar lang golfen op de mooiste banen van Europa. Iets wat iedere golfer wel wil, maar Arjan Vera uit Den Bosch trekt de stoute (golf)schoenen aan en gaat het doen. Hiervoor reist hij, met vrouw en camper, heel Europa af. Onderweg hoopt hij zijn kosten terug te gaan verdienen.

 

Vera wil, na ruim twintig jaar in het toerisme te hebben gezeten, graag golfleraar worden en dat betekent dat hij veel moet gaan oefenen. De eerste leerling heeft hij al: zijn vriendin. Irene heeft nog nooit gegolfd en Arjan hoopt haar hiervoor te enthousiasmeren.

‘Hoop nieuwe topbaan te ontdekken’
De ideale route heeft Vera nog niet uitgezet. Eind deze week gaat hij van start in Noord-Holland, volgende week dinsdag is hij in Sint-Michielsgestel. Hij heeft onder meer Italië op de planning staan.

Een favoriete golfbaan heeft hij niet. “Maar daar ben ik niet naar op zoek. De meeste golfers gaan op golfvakantie in Schotland. Ik hoop juist iets onbekends te ontdekken. Zeg een baan in Slowakije waar niemand nog van gehoord heeft. Dat lijkt me kicken.”

Wie gaat dat betalen?
Of Vera het jaar vol gaat maken is vooral afhankelijk van de financiën. Hij hoopt geld in het laatje te gaan halen door middel van videoreviews. “Niet alle banen hebben een goed filmpje waarin ze worden voorgesteld. Ik hoop dit te gaan maken en aan ze te verkopen.”

Ander geld is ook welkom. “Ik sta open voor alle vormen van financiering. Crowdfunding, sponsors, iedereen mag zich melden. Als het geld niet gaat lukken, ben ik waarschijnlijk binnen enkele weken weer terug”, vertelt Vera lachend.

‘Leven op vierkante meter’
Het komende jaar gaat Arjan samen met zijn vriendin in een camper leven. “Maandagavond gaan we proefslapen voor de deur. Mijn vriendin en ik hebben veel samengewerkt in het toerisme en zijn gewend bij elkaar op de vierkante meter te leven.”

De verrichtingen van Arjan zullen te volgen zijn op zijn website. “Daar hoop ik regelmatig nieuwe banen op te gaan plaatsen en ga ik vertellen over mijn vorderingen. Nu heb ik een handicap van 26, hopelijk is dat over een jaar een stuk verbeterd.”