Legend Woods mocht voor de achtste keer Legend Palmer de hand schudden tijdens het Arnold Palmer invitational op Bay Hill in Florida. Vanaf de derde ronde was Tiger heer en meester op de baan en stevende hij zonder al te veel problemen af op alweer zijn 78 ste PGA overwinning. Zoals Tiger zelf achteraf zei: ‘Dat ik weer de nummer 1 op de wereldranglijst ben, is een bijproduct dat voorkomt uit hard werken en geduld. Ik heb een paar (6!!!) toernooien gewonnen en dus word je weer de nummer een.’

Mister Woods had voor de vier ronden op de par-72 baan van Bay Hill 275 slagen (69-70-66-70) nodig voor een zege met twee slagen voorsprong op de concurrentie.
Zijn laatste flightgenoot Rickie Fowler kon aardig meekomen met zijn par spel een een aantal birdies op de eerste negen holes, maar verprutste het helemaal op hole 16 door tweemaal in het water te slaan: triple bogey 8 op een par 5.
Het was daarom nooit een echt spannende finish. Eentje die op maandag plaats vond, omdat een enorme storm ervoor zorgde dat de wedstrijd op zondag gestaakt moest worden (zie video)
[one_fourth]

Storm vertraagt de show op Bay Hill

[/one_fourth]
Het mocht de pret voor Tiger niet drukken, daar waar Fowler in de fout ging, wist hij een birdie te scoren door uit een fairwaybunker zijn bal toch in twee keer op de green te krijgen. Een meesterlijke doodsteek.
Hij had al eerder aangetoond op de juiste momenten te kunnen reageren op zijn competitors. Daar waar Fowler twee lange putts wist te maken, kwam Woods meteen met een antwoord. Immense metal power. Sowieso was zijn putter zijn grote vriend en maakt hij daarmee de ernorme verschillen in vergelijk met de afgelopen jaren, toen hij wat minder speelde.
Fowler speelde de laatste ronde in 73 slagen en werd derde.

Met drie slagen voorsprong op Justin Rose begon Woods aan de laatste twee holes, die na een slechte start ( 2 bogeys)weer in het juiste ritme kwam,.
De geboren Zuid Afrikaan Rose, die onder de Engelse vlag uitkomt, stond op donderdag en vrijdag nog aan top van het ‘leaderboard’ maar verspeelde het met vijf bogeys in de derde ronde.

Tiger Woods kon zijn laatste twee holes simpel uitspelen. Hij maakte een par op 17 en een berekende bogey op 18, omdat hij een meester putt op een haar na miste (het was wederom een schitterende reclame voor zijn sponsor nike (zie video)

Rose liet een 70 noteren en werd aldus met -11 tweede.
De derde plaats werd gedeeld door Mark Wilson, Keegan Bradley, Gonzalo Fernandez-Castano en de al genoemde Rickie Fowler allemaal met 8 onder par.

Tijdens het toernooi werden er een aantal bijzondere ballen geslagen. Hieronder de video’s van wel hele mooie golfmomenten.
[one_fourth]

Campbell & DeLaet spelen met dramatiek

[/one_fourth]

[one_fourth]

Sergio Garcia slaat bal uit een boom

[/one_fourth]

[one_fourth]

Samenvatting van the final day

[/one_fourth]