Vanaf 1934 is men down under al in afwachting van het binnenhalen van het groen jasje. En nu eindelijk tijdens de 2013 versie werd dat jasje aangereikt aan Adam Scott.
Bubba Watson hielp hem, zoals de traditie voorschrijft, in het felbegeerde kledingstuk.

finally the green jacket for Australia
Adam had er zwaar voor moeten knokken. Een play off van twee holes was er voor nodig om de Argentijn Angel Cabrera van zich af te spelen. Verdiend ook, want met een geweldige birdie op de 18e hole speelde hij zicht ‘naast’ Cabrera, die op zijn beurt ook een geweldige approach speelde en ook zijn laatste hole afsloot met een birdie.

 

Een bloedstollende finale in de regen

In de play-off ging het de eerste twee slagen wel heel erg gelijk op, de ballen na beide shots bijna naast elkaar. Beide de chip voor het kampioenschap, waarbij die van Cabrera wel heel erg dicht langs de hole rolde. De putts waren voor beide mannen geen probleem waarmee het spel verplaatst moest worden naar hole 10. De hole waar ook vorig jaar de Masters beslist werd.
Alle wit-groene paraplu’s verplaatste zich dus (het regende nog steeds op z’n heftigst) en ook nu waren de afslagen nog geen 10 meter van elkaar verwijderd. Met zijn ijzeren 6 legde Angel zijn bal op zo’n vijf meter van de hole en ook nu legde Scott hem op dezelfde afstand, alleen vanuit een andere hoek.
Misschien speelde zijn snelle spel hem dit maal parten, want Cabrera’s bal bleef na de putt op de rand van de hole liggen

en Adam Scott was ongenaakbaar

en won daarmee zijn eerste major en dus de eerste Masters voor Australië.


De Amerikaan Tiger Woods, op voorhand de favoriet voor de zege had vier slagen meer nodig en werd vierde. De Australiër Jason Day werd op twee slagen derde. Zoals eerder beschreven op deze site had Tiger pech in zijn tweede ronde toen zijn bijna perfect geslagen bal via de vlaggenstok in het water belandde en hij daarna ook nog verkeerd dropte.
De Amerikaanse golfer Brandt Snedeker kon zijn favorietenrol op de laatste dag niet waarmaken en eindigde na een laatste ronde van 75 (+3) op de gedeelde zesde plaats.

de scorekaart van Adam Scott

zo win je je eerste Major….

.