Proud to be an European

Jazeker. WE behouden de Ryder Cup.

trots op onze Europese spelersWat was het spannend. Met het laptopje op de bank (www.sportlemon.tv), naar een zinderende matchplay wedstrijd kijken. Voor het eerst van m’n leven de sensatie van de Ryder cup meekrijgen en langzaam de regels van deze spelvorm door krijgen. Kan het op een betere manier.

De afgelopen drie dagen heeft m’n laptop zo ‘on the side’ aangestaan en was het duidelijk dat team USA de foursome en fourballs competities overheerste. Met een stand van 10-6 werd er aan de laatste dag begonnen. Een inkoppertje zoals vele dachten, maar niets was minder waar.

Op zaterdagnamiddag, maakte o.a.Ian Poulter, die via een wildcard mee was gereisd d.m.v. 5 birdies de achterstand dragelijk, maar wakkerde vooral de teamspirit aan, waardoor er zondagmorgen een zeer gemotiveerd Europa aan de start stond.

Ook deze start was niet geheel zonder problemen. Rory McIlroy had via de tv zijn starttijd begrepen, maar die bleek niet correct te zijn. Daardoor kwam hij onder politiebegeleiding net op tijd op de Medinah Country Club en won hij uiteindelijk zijn  partij tegen Bradley met 2&1, (wat betekent dat hij 2 holes meer gewonnen had en dus de laatste hole niet gespeeld hoefde te worden).

Ze werden geïnspireerd door hun blauw-witte outfit, opgedragen aan voormalig Ryder cup captain Seve Ballesteros. Deze wijlen goede vriend van huidig captain  José María Olazábal’s werd meerdere malen aangehaald als extra spirituele kracht om de momenten dat het er echt op aankwam.

En die momenten kwamen er dus. Tot vol ongeloof van de vele duizenden, voornamelijk Amerikaanse supporters, die bij de Ryder cup altijd meer nadrukkelijker aanwezig zijn, dan dat we gewend zijn tijdens een golfwedstrijd.

De Duitser Martin Kaymer werd uiteindelijk  de grote held, die de laatste beslissende putt mocht maken. 14 punten waren genoeg voor Europa om de Cup te mogen behouden en Kaymer wist hem koelbloedig  af te ronden, waarna het team ontplofte van vreugde.

Vooral de ervaren Ryder Cup kracht  Jim Furyk liet het op de belangrijke laatste drie holes liggen en creëerde daardoor de situatie dat de grootste troef Tiger Woods niet meer belangrijk was.

De wedstrijd van Woods werd tot mijn verbazing nog wel uitgespeeld en daarin werd ik weer verrast toen Tiger, na zijn gemiste putt het punt schonk aan de italiaan Molinari waardoor de eindstand op 13½ -14½ kwam en team Europa dus echt de wedstrijd won.

 

 

Uitslagen.

Watson verloor van Donald 2&1

Simpson verloor van Poulter 2 up

Bradley verloor van McIlroy 2&1

Mickelson verloor van Rose 1 up

Snedeker verloor van Lawrie 5&3

D Johnson won van Colsaerts 3&2

Z Johnson won van McDowell 2&1

Furyk verloor van Garcia 1 up

Dufner won van Hanson 2 up

Kuchar verloor van Westwood 3&2

Stricker verloor van Kaymer 1 up

Woods halvede met Molinari