also available in English…>>..English text also available

op weg naar het zuiden

Irene stoer aan het stuur

Een kopje koffie, een uitgebreide douche, de was doen en water tanken. De geneugten van logeren bij mensen die wel een volledig ingericht huis hebben! Wij genieten van ons kleine huisje, en leren elke dag weer wat bij. Elke dag gaat het inrichten en opruimen van de camper beter en sneller en ook alle andere handelingen er om heen worden al routine.

Rond 10.00 uur starten we de camper (en dat gaat heerlijk zonder enig probleem en dat ook nog op gas) en vervolgen de reis door Duitsland. We besluiten het rustig aan te doen en in een dag of drie te rijden en dat blijken we ook wel nodig te hebben. Want ook al gaan we over de snelweg, de camper gaat er niet harder van rijden. We moeten ook regelmatig stoppen, want het rijden is best zwaar voor je kuitspieren. Als aan het einde van de middag blijkt dat we er net 200 kilometer op hebben zitten heb ik het even zwaar…. Zo kan het nog wel meer dan drie dagen gaan duren.

golfbaan ten zuiden van Frankfurt

Golf Club Gernsheim Hof Gräbenbruch

We vinden uiteindelijk een golfbaan ten zuiden van Frankfurt, waar we de auto op de parkeerplaats parkeren en uiteindelijk besluiten dat we gewoon wachten tot we weggestuurd worden. We drinken een koffie in het moderne restaurant nadat ik nog wat geoefend heb op de putting green en oefen range. Mooie baan, die volgens ons nog niet zo oud is. We vallen in slaap in onze bedden en worden dus niet weg gestuurd!