harde wind zorgt voor vertraging bij PGA start 2013

 

Hevige windvlagen zorgden ervoor dat het eerste PGA toernooi van het seizoen een hele moeizame start had. Tot wel drie dagen werd alles afgelast, omdat de ballen gewoonweg door de wind van de green werden geblazen. Jammer voor Webb Simpson, die bij het ‘allereerste’ begin een prima start had en aan de leiding ging met -3 na zeven holes. De wedstrijd werd op dat moment niet alleen stilgelegd, maar er werd ook besloten om alle scores terug te brengen naar nul.

Uiteindelijk was de wind op maandag acceptabel en konden er  2 maal 18 holes gespeeld worden. In deze 36 holes nam de Amerikaan Dustin Johnson de leiding met een totaal score van -11 door in de eerste ronde 69 en in de twee 66 te spelen op de par 73  baan van het Kapalua Resort op Maui. Bij het  afsluiten van deze ‘openingsdag’ stond hij drie slagen voor op nummer twee Steve Stricker.

Johnson begon de afsluitende dag met zelfvertrouwen, want hij had nog nooit eerder een wedstrijd verloren die over 54 holes gespeeld werd. Hij was op weg om 3 uit 3 te gaan scoren. Tevens was hij er wel voor in om meteen bij de eerste wedstrijd van het seizoen er voor te zorgen dat hij in het illustere rijtje van spelers blijft die sinds hun ‘college tijd’ elk jaar minimaal één PGA overwinning hadden gescoord. Anderen die dat gepresteerd hebben zijn Tiger Woods en Phil Mickelson.

Het was een enerverende wedstrijd met schommelende tussenstanden. Maar na een Eagle te hebben gemaakt op hole 14 was de overwinning voor Johnson een feit.

Hyundai Tournament of Champions – Kapalua Resort Maui Hawai
Johnson   -16 (68 in de slotronde)
Stricker    -12
Snedeker  -10

Eerste winnaar van 2013 op de PGA tour