also available in English…>>.. English text also available

nu na een maand werken in de Golf Academy gebeuren er nog zoveel zaken aan ‘de zijlijn’.

Om wat extra inkomsten te verkrijgen was ik op zoek naar een baan voor in de avonduren. Hier aanwezig zijn als deel van het entertainment team en slechts ‘Kalispera’ zeggen tegen de gasten bracht geen extra geld, dus bedacht ik dat ik er een part time baan bij moest vinden. Ik vond dat in de, zojuist geopende ‘Brasserie Het Leidseplein’. Door problemen met de papieren  konden zij niet eerder open dan de 2e Augustus. Nou, ik geloof niet meer in toeval. Het werd namelijk wederom bewezen.

Nederlands restaurant in de hoofdstraat van ChersonissosIk reed er die avond langs en werd binnen gevraagd, omdat ik deel uitmaakte van het 2004 team, wat te zien is op een poster die binnen in het restaurant hangt. De goede oude tijden, toen het Leidseplein werd gerund door mijn golf collega Ed.

Ik vroeg zonder omwegen of ze werk voor me hadden en hun antwoord was positief. Zodoende stond ik een paar dagen later in de keuken te werken en was ik friet en schnitzels aan het frituren.

Maar wat ik na twee dagen al door kreeg, was dat dit ECHT NIET mijn ding was en ik begon mij te realiseren hoe goed mijn leven was in het hotel, waar alles gratis voor me is, zonder een extra baan(tje). Zodoende nam ik, geheel tegen mijn principes in, na vijf dagen mijn ontslag en ben terug naar huis gereden waarbij ik het gevoel had dat ik mijn leven terug had.

Voor zover dus mijn keuken ervaringen van dit jaar. Respect voor de Albanese broers die het Leidseplein runnen, maar hun werk cultuur is zo verschillend met die van de Nederlandse, dat ik moest stoppen. Sorry daarvoor en bij deze bedankt voor de mogelijkheid die mij geboden werd.

Ik heb het knopje in mijn hoofd omgezet en heb wat tijd genomen om te brainstormen over wat hier nodig is en wat bij mijn interesses zou passen. Mijn conclusie: ga vol voor de baan die ik nu heb en zorg ervoor dat golf bekend is bij alle toeristen die Kreta komen bezoeken. Als resultaat heb ik wat nieuwe doelstellingen opgeschreven waar alle partijen voordeel van zullen hebben. De golfbaan zal meer bezoekers krijgen, gasten die Kreta bezoeken ontvangen goede informatie, mijn website zal groter worden en gezien worden, de Academy in Amirandes zal zich ontwikkelen en mijn golf(leraar) kwaliteiten zullen groeien.

Hoe ga ik dit doen? Door van Wicked Golfers DE website te maken over GOLF op KRETA. Dus één van mijn doelstellingen is dat als je de woorden Golf en Kreta in een combinatie Googled, je mijn website op de eerste pagina van de Google resultaten zult tegenkomen. Ik zal daarbij al mijn Routaki kennis gebruiken en aan de andere kant alles beschrijven wat er met mij gebeurd op en naast de golfbaan.

wicked golfers nieuwe doelstelling, de eerste pagina van de zoekresultaten behalen

Omdat de golfbaan hier in de buurt van Chersonissos verbeterd gaat worden, is het een prima kans om alle bezoekers te laten realiseren dat ze hier een uitstekend rondje golf kunnen spelen, als ze hier zijn op hun (algemene) vakantie.

Voor dusver het golf. Of toch niet.

Aspasia stichtiing start op KretaOmdat ik nu in de golf branche werk, gaan mensen er van uit dat ik goede contacten heb en sommige van hen realiseren zich dat ik na 22 jaar werken in het toerisme een mensen-mens ben geworden. Eén van die mensen nam contact met me op via Facebook en vertelde me dat we elkaar moesten ontmoeten voor een interview. En zoals ik al eerder heb beschreven in mijn voorgaande bericht; als iemand mij werk aanbied ben ik altijd bereid te luisteren.

En daarom ben ik nu in afwachting van de uitslag van dat interview, waarbij misschien sprake is van werk in de winter. Omdat ik er niet al te veel over kan schrijven, vermeld ik hier alleen wat (Engelstalige) termen: FOUNDATION, INNOVATION, INVOLVEMENT, INVESTMENT BANKING, PR, LOCAL PROJECTS and ORGANIZING GOLF TOURNAMENTS

Wat ik je wel kan vertellen, is dat ik echt geïnteresseerd was en dat ik hoop dat het iets gaat worden.

LOSLATEN… is het woord dat ik herhaaldelijk tegen mezelf zeg de laatste paar dagen.

heerlijke dag door de Kretenze olijfvelden

Inmiddels anderhalve maand op het eiland, heb ik bijna iedereen weer ontmoet. Slechts één persoon miste in dat plaatje. Omdat hij te druk is, zoals hij zelf zegt. Het gaat hier om Gijs van de Hollandse Jeepsafari

Uiteindelijk kwam ik hem tegen, toen hij zijn pick ups aan het doen was, voor de deur van het Creta Maris hotel. We schudde elkaar de hand en het eerste wat hij vroeg was; ‘kun je safari rijden?’ Ik was geheel verbaasd, maar antwoordde met; ‘Ja, alleen op Zaterdag, want dat is mijn enige vrije dag’. En zodoende was ik na vele jaren terug in de jeep op weg naar Tsoutsouros. De afbeeldingen spreken voor zich. Ik had een mooie dag samen met Roger (Rambo).

Terug in de tijd (1996) en het heden 🙂 🙂

jeep safari in Kreta, in 1996 en 2014

 

Ik weet niet of ik nu moet schrijven; wordt vervolgd. Omdat ik echt geen idee heb. De laatste paar dagen waren echt druk in de Academy en ben ik begonnen met les geven en daarbij bleven de mensen maar binnen lopen. Daardoor kwam ik tot de conclusie dat ik één van mijn doelstellingen heb bereikt.

GOLF INSTRUCTEUR WORDEN

en geen maars!……. ik ben les aan het geven en mijn gasten hebben het naar hun zin en leren iets, en dat is waar het allemaal om draait.

 

Hieronder een video van mijn eerste golfstudentjes; Ryan en Lisa –  in de Golf Academy van het Amirandes hotel.