also available in English…>>.. English text also available

Waar te beginnen om de ongelofelijke laatste vier weken te beschrijven?
In denk ik Zweden. Want sommige van jullie denken misschien dat ik daar nog steeds aan het rondreizen ben. Ver verwijderd van de waarheid, want ik ben zo’n 4000 km zuidelijker op het eiland Kreta.
Hoe ben ik hier terecht gekomen?
Nou, in Zweden nam ik de beslissing dat ik ging stoppen met mijn rondreis. Dit betekende niet dat ik zou stoppen met mijn doelstelling om 365 dagen achter elkaar te golfen, of het hoofddoel; professioneel golf leraar worden.
Op mijn ‘terugreis’ naar Nederland had ik nog zeer bijzondere dagen bij bekenden in het noorden van Duitsland. De golfbaan die ik daar gespeeld heb, heb ik ook als laatste gereviewd en beschreven op deze site (maar bijvoorbeeld niet benoemd op Facebook of LinkedIn).

goed restaurant net over de Duitse grens was het einde van mijn rondreisVervolgens ben ik in een stevig tempo doorgereden naar Elten, waar mijn beste maat sinds enkele maanden werkzaam is in het nieuwe restaurant van andere vrienden van me. [aanrader; Wirtshaus Elten – over de grens tussen Arnhem en Nijmegen.] Daar aangekomen begaf mijn campertje het echt en wilde niet meer starten. Wederom de ANWB bellen dus.Dit keer bleken het de contactpuntjes te zijn, die aan vervanging toe waren.

Het moest zo zijn. De ronde was rond, want we waren na onze officieuze start ook hier bij de verbouwing gaan kijken en dus hadden we (mijn vriendin en ik) hier Nederland verlaten voor onze rondreis door Europa.
Maar voordat ik het restaurant kon aanschouwen en kon bekijken hoe mooi het was geworden, had zij eerst nog nieuws voor me. Ze wilden onze relatie beëindigen en had daar, naar haar mening, goede redenen toe. Ik was uit het veld geslagen, omdat het onverwacht voor me was. Ik had wel door dat er wat speelde, maar niet in deze proporties.
Na een goed gesprek hebben we besloten om uit elkaar te gaan en ieder onze eigen doelstellingen na te streven. (over die van Irene kun je lezen op Irene’s persoonlijke site) We zijn samen naar het restaurant gereden en hebben daar van de lunch genoten, terwijl de bediening de drukte niet aankon. Ik bood ze aan om te helpen en dit werd zeer gewaardeerd.

Waar het op uitdraaide was dat mijn (ex)vriendin vertrok naar Noord Holland en ik mijn camper voor de deur bij Freek en Yvonne parkeerde met de deal dat ik een beetje zou meehelpen in het restaurant om zodoende ietsjes meer rust te creëren met de drukte.
Ik ben ‘s middags nog naar de golfbaan gereden en heb daar als een zombie op een bankje gezeten en alles laten binnen komen. “Wat nu?” was mijn hoofdgedachte. Wat sterk naar boven kwam was het woord Kreta. Het eiland waar ik altijd met plezier heb gewoond en gewerkt en waar ik precies vier jaar geleden was vertrokken om een nieuw avontuur aan te gaan in de zeilwereld samen met mijn vriendin.

Toen ik dat ‘s avonds onder het genot van een goed glas wijn aan Yvonne uitlegde was haar conclusie heel simpel; je blijf hier tot je je ticket verdiend hebt en ondertussen vind je werk op Kreta. De vluchttijden had zij op dat moment al bepaald. Ik kreeg precies een week 🙂
En zo geschiedde. Groot bijkomend voordeel was dat Freek het ook nog eens voor elkaar kreeg om mijn camper te verkopen, zonder dat ik daar enige moeite voor hoefde te doen. Ik had dus helemaal geen verplichtingen meer en niets stond mij in de weg om naar Kreta te gaan en daar te gaan werken en golfen.

Spullen georganiseerd en golftas ingecheckt, cash van de camper in the pocket, dus ready to go.

nieuwe werkgever op KretaTijdens het zoeken naar werk, bleek al snel dat mijn netwerk op Kreta ligt. Binnen mum van tijd had ik 7 facebook vensters open staan met suggesties voor werk. Eén daarvan was zeer concreet en daarbij van een Nederlandse baas; gastheer voor de deur bij feestcafé Hof van Holland.

Nu zul je misschien denken; wat? Uitsmijter/portier bij een kroeg? Precies!

Ik heb het aangepakt en daardoor waren mijn inkomen en een slaapplaats geregeld en ik zat op Kreta, wat zeer goed voelde.
Wat daar allemaal vervolgens gebeurde lees je in het volgende blogstuk.

p.s. voor de golffans: don’t worry I am still playing golf