Na de tweede ronde had Joost Luiten al de leiding en had de minimale voorsprong van 1 slag op de nummers 2. Hij deed dit door een ronde van 68 (4 onder par) te spelen waardoor hij op een totaal van 133 slagen kwam. Zijn eerste ronde had hij dus in 65 slagen rond gelopen.

In het weekend ging Joost verder waar hij gebleven was, ondanks een moeizame start op de eerste vijf holes. Na deze holes speelde hij 7 birdies zonder verder een slag te laten liggen. Met deze ronde bracht hij zijn totaal op 200, waarmee hij een voorsprong van drie punten creëerden op de Spanjaarden Campillo en de la Riva.

Op de afsluitende dag begon het wederom moeizaam, door met een bogey te beginnen. Zijn herstel was echter wat sneller dan de dag ervoor. Een birdie op de tweede, waarna hij er nog 2 zou spelen. Alleen op de 11e liet hij nog een slag liggen.  Op de ‘back nine’ speelde Luiten degelijk en maakte geen fouten, waarmee hij eindigde met een totaal van 271 (-17). ‘Ik heb geen rare dingen meer gedaan op het eind en dat was de sleutel’, aldus Luiten achteraf. ’Me handhaven op de eerste 12, 13 holes en dan met ‘pars’ binnenkomen.’

Joost Luiten wint op Europese tour

Hij bleef de Deen Björn met 2 slagen voor. De Chinees Liang Wen-chong en de Fransman Wattel deelden de derde plaats.

‘Het was een geweldige week en ik ben hartstikke blij’, zei hij trots met de beker in de hand.

Luiten was trots op zijn spel van de eerste drie dagen. Op de laatste dag had hij wat meer moeite met zijn putten. ‘Ze vielen niet, maar dat was ook niet nodig’, stelde hij tevreden vast. De golfers moesten even naar binnen wegens een dreigend onweer. ‘Die onderbreking kwam mij niet slecht uit. Ik speelde niet zo heel goed, dus kon de pauze goed gebruiken om wat te eten en me weer te concentreren. Daarna maakte ik een birdie op de 16e en dat gaf me de lucht die ik nodig had.’

Voor Luiten was het zijn tweede titel op de Europese Tour.  ‘De eerste winnen is bijzonder, maar de tweede ook hoor. Winnen is altijd bijzonder. Zeker na er lang op te hebben gewacht.’ Nederlands beste golfer komt door deze prestatie de top 100 van de wereldlijst binnen.

 

Joost bere sterk in Oostenrijk