birthday Joost Luiten

Felicitaties aan Joost Luiten voor zijn 28ste verjaardag.

 

Twee dagen na zijn 28ste verjaardag begint Joost aan het golf seizoen van 2014. Uitgerust na een heerlijke vakantie met vrienden en vriendin is hij klaar voor zijn eerste toernooi in Zuid Afrika. Met een beperkt deelnemersveld en daardoor zonder cut is hij er zeker van dat hij vier ronden kan spelen en mag bekijken hoe hij er voor staat na deze korte winterstop. Het niveau is hoog want het deelnemersveld bestaat alleen maar uit winnaars van de Europese tour van vorig seizoen.

Joost zelf; “ Tijdens zo’n eerste toernooi in het nieuwe jaar heerst vooral de vraag hoe je er voor staat? Vorig jaar begon ik meteen sterk met een zesde plaats in Abu Dhabi……Je hoopt natuurlijk dat je de juiste vorm meteen weer te pakken hebt. Ik heb voorafgaand in Dubai goed kunnen trainen en fysiek sta ik er ook goed voor….”

Het is inmiddels duidelijk wat Joost zijn doelstellingen zijn. Zich binnen de wereldtop bij de beste 30 spelen en op 23 september deel uitmaken van het Europese team tijdens de Ryder Cup in Gleneagles in Schotland.

“Ik ga er (hier in Z-Afrika, red) niet met al te veel verwachtingen in, al hoop je natuurlijk wel dat het meteen loopt. Ook al omdat dit een belangrijk jaar is met het oog op de Ryder Cup. En toch maak ik me niet al te veel zorgen als de juiste vorm er nog niet is. Meteen een week later is er in Abu Dhabi weer een sterk bezet toernooi. En ik heb toch ook de luxe dat ik de meeste grote toernooien voor het uitkiezen heb. Dat is prettig.”

Want Joost Luiten is er zeker van dat hij de vier Majors mag spelen dit seizoen, maar ook het WK Matchplay en het World Golf Championship op Doral staan op zijn programma. Ook in deze twee laatst genoemden speelt de absolute wereldtop en daar wil Joost bij horen.

Joost: “Er liggen dus mooie uitdagingen in het verschiet. Eerst maar eens kijken hoe het deze week in Zuid-Afrika gaat. Een goede start zou in ieder geval meteen lekker zijn voor het zelfvertrouwen.”

Wicked Golfers gaat Joost volgen en supporten en wij hopen, nee gaan er van uit (NLP gedachte!!) dat het net zo’n mooi, zo niet mooier jaar wordt dan vorig jaar.

 

video van Gleneagles, Scotland – het doel van Joost Luiten voor 2014