also available in English…>>.. English text also available

Met Tony op de Dommel en Omoep Brabant

Golfen met Tony op De Dommel in St.Michielsgestel  (links) en opnames voor Omroep Brabant (rechts) op GC de Haverleij.

 

Mijn verjaardag; 45 jaar jong. En ik mag golfen met Tony op Golfclub De Dommel in Sint Michielsgestel. Een mooie oude baan midden in de bossen die onlangs is gegroeid van 12 naar 18 holes. Een baan waar je alleen maar terecht kunt, als je wordt uitgenodigd door één van de leden. Tony is sinds één jaar lid en blijkt een bron van informatie op golfgebied te zijn. Het is al meer dan veertig jaar zijn passie. Ook heeft hij natuurlijk de nodige tips omtrent de holes en af en toe ook wat betreft mijn slag. Irene loopt mee voor de gezelligheid, maar haakt na 9 holes af, want het is echt veel te KOUD. De baan ligt prachtig in de bossen en geeft een sprookjesachtig gevoel, althans het oude gedeelte. Het nieuwe gedeelte heeft helaas een mindere uitstraling. Een voormalige weide is omgebouwd tot golfbaan met weinig architectonische fratsen. Waarschijnlijk veroorzaakt door de vele restricties vanuit natuur overwegingen. Door de heftige wind werd het contrast tussen de twee delen van de baan nog duidelijker.

Op hole 6 worden we gebeld door Bert van Doorn van Omroep Brabant, of we ’s middags tijd hebben voor een tv-opname. Geen enkel probleem natuurlijk, mits je de telefoon kunt afgeven aan je communicatie specialiste, omdat je op een baan loopt waar de etiquette regels streng in ere worden gehouden. We spreken af dat we rond 15.00 uur bij de Haverleij in Engelen zijn. Dus na de lunch met Tony en een fotoshoot voor de krant van ‘s-Hertogenbosch, rijden we rustig richting Den Bosch. Daar komt ook Robert, onze grote steun en toeverlaat en door zijn vele netwerk contacten ook mede-aanstichter van deze media-aandacht.

bijzondere dag op gc Haverleij in Engelen

Wat een happening, onze eerste tv-opname! Een zeer bijzondere redacteur die al bedacht heeft hoe hij het allemaal wil doen. Wij laten het over ons heen komen. Ze maken shots van ons rijdend in de camper, in- en uit de camper stappend met trolley en tas, vele shoots op de driving range en de oefengreen. Wij proberen zoveel mogelijk in de gaten te houden dat we de regels van de baan niet overtreden, want het werd al snel duidelijk dat deze ploeg niet veel over de regels en etiquette in de golf sport weet. Gelukkig neem Robert een deel van de regie over, waardoor het allemaal soepel verloopt! Als wij met de camper en de cameraploeg een rondje gaan rijden, doet Robert ook nog snel even boodschappen, zodat we daar even niet aan hoeven denken vandaag!

Als de cameraploeg weg is, praten we na met Robert en warmen we op met een heerlijk sterke Nescafé (we laten de champagne nog even onberoerd). En dan gaat wederom de telefoon. Dagblad de Limburger wil een interview, of ze morgen kunnen langskomen als we bij de Peelse Golf zijn. Geen enkel probleem, we komen wel wat eerder, want de cameraploeg van Hart van Nederland van SBS 6 staat om 12 uur op de stoep.

Dan gaan we richting Rosmalen, maken nog een snelle stop bij de Praxis voor wat ‘laatste’ onderdelen voor de camper en dan eten we snel een gezonde hap uit de camperkeuken, die met een nieuw handig uitklap aanrechtblaadje beter tot zijn recht komt. Om vervolgens de avond door te brengen met kleine klussen, bijpraten met familie, nog even snel een e-mail aanmeldings-button voor de site en een aflevering van Greys Anatomy (voor een klein beetje ontspanning in de drukte).

Hieronder een impressie van de golf dag met Tony op GC de Dommelse: