de mooiste golfclub van zuidwest frieslandJawel, het gaat door. Vlak naast het meest zuidelijke puntje van de elfstedentocht-route ga ik lid worden van mijn nieuwe home course….

Golfclub Gaasterland* heeft een zeer welkome uitstraling. Daarom ga ik hier de komende maanden mijn golftalenten verbeteren.  Niet zo maar een keuze, maar een weloverwogen stap in mijn golfplan.

Waarom deze baan en niet een van de 5 anderen golfmogelijkheden  hier rondom Lemmer . Na uitleg van wat enthousiaste leden en de penningmeester heb ik geleerd dat deze 9 holes baan heerlijk beschut ligt in het bosrijke gebied en dat ze hier op zandgrond spelen, wat als voordeel heeft dat de baan veel sneller droog wordt bij regenachtig weer. Dat heeft weer als voordeel dat deze golfbaan doorgaans slechts enkele dagen echt dicht is in de wintermaanden en ik dus onbeperkt kan blijven oefenen.

Bijkomende voordeel; ik ben meteen lid van een club, die ook nog eens een historie heeft. Dit jaar bestaan ze namelijk al 25 jaar. Ze zijn actief, houden veel wedstrijden en houden  van gezelligheid  (gezien de verplichte afname van een bar-pasje!). Er is een pr functie waarvoor ze een vrijwilliger zoeken. Daar ga ik me beschikbaar voor stellen, dus sta er niet van te kijken dat ik wat meer lovende woorden over deze baan gaan schrijven de komende maanden (volg ons op twitter en facebook!!!).

Een keuze dus waar over na is gedacht. Bij Burggolf St. Nicolaasga liggen de voorzieningen er schitterend bij. Ik ga bij deze baan ook zeker in de toekomst langs  of word er ook lid.

Het voordeel bij Emmeloord is dat ze toestaan dat je op de driving range van het gras mag slaan, zodat je je slag ook echt met een divot kunt oefenen. Jammer is dan weer dat ze daar 2,50 per keer extra voor in rekening brengen. (voor dat geld kun je doorgaans toch weer zo’n 60 ballen weg meppen).

Omdat ik in aan sollicitatieprocedure in Heerenveen deelneem, ben ik gisteren op de golf baan van Marco van Basten gaan kijken, haha. Deze baan ligt tussen de bebouwing en heeft geen drainage waardoor hij nog al nattig is. Mocht ik aangenomen worden in Heerenveen zal ik zeker gebruik gaan maken van de oefenfaciliteiten en misschien ook daar wel een proeflidmaatschap aangaan.

alternatieven voor een goed trainings schema

Op bovenstaande foto zie je hoe ik op de fiets met m’n clubs naar mijn trainingen ga. Best heftig hoor. Wind tegen in de Friese polder. Als alternatief kan ik voor de deur oefenen. Ideaal om mijn pitchen en chippen beter onder de knie te krijgen.

Verder heb ik mijn oude hobby ook maar weer ‘uit de kast gehaald’. De eerste avond in Lemmer ben ik meteen gaan basketballen en nu is het zelfs al zover dat ik komende zaterdag als coach van de jongens onder de 22 langs de lijn sta. Dus mijn didactische vaardigheden zullen er niet door verslechteren.

p.s. als afsluiting; als iemand mij aan de juiste tip of contactpersoon kan helpen voor een part-time baan (32 u) hier in de regio, heel graag. BVD