also available in English…>>.. English text also available

AJ = lucky person Zittend in de trein op weg naar mijn tweede host, realiseer ik mij hoe een gelukkig en rijk mens ik ben. Een leven leiden met al deze mogelijkheden.

Ik ben net vertrokken vanuit het treinstation van Sevilla, wederom een mooi gebouw zoals er zo velen zijn in Sevilla. Mijn conclusie tot nu toe; deze stad staat bovenaan de lijst van mooiste steden die ik ooit gezien heb. En ondertussen mag ik schrijven; ik heb er heel wat gezien.

 

Is het de plaats waar ik thuis hoor? Waarschijnlijk niet, want wederom heb ik geleerd dat ik geen stads mens ben. Ik vind het echt verbazingswekkend hoe mensen kunnen leven in hun eigen gevangenis. Wat ik daar mee bedoel; alle huizen hebben tralies en zijn omringd met grote heggen of muren. Niets heeft een open zichtveld. Mijn host Miguel noemt het; “mijn privacy behouden”. In mijn mening is iedereen zo bang voor inbraken dat het er in resulteert dat niet de ‘bad guys’ achter tralies zitten, maar ieder ander. Zoals op de foto te zien is, vindt dit ook in de dorpen plaats. tralies voor alle ramen in AndalusiëOf misschien kan ik beter schrijven; kleine steden, want dorpen zoals ik die ken uit Kreta bestaan hier niet. Er is platteland met HEEL VEEL olijfbomen (hmmmmm, wat is nieuw?) en dan ineens muren, met daar achter huizen. Niet mijn stijl.

Mijn eeste WorkAway host heeft echt zijn best gedaan om mijn verblijf zo prettig mogelijk te maken. Extra groenten werden ingekocht en er werden zelfs enige biertjes in de koelkast gezet. Als een voormalige Spaanse luchtmacht kolonel, leeft Miguel met basic normen en waarden. Jammer dat ik zijn vrouw niet heb leren kennen, want zij was voornamelijk buitenshuis aan het werk.  En met mijn Mexicaanse kamergenoot heb ik niet meer dan vijf zinnen per dag gesproken, dus het was geen feest partijtje. Wel hele leuke gesprekken gehad met de AirBnB gasten die in het huis langs kwamen, gedurende mijn verblijf. Brits, Duits, Russisch en toen ik vertrok waren er net twee ‘Aussies’ ingetrokken. Dat bracht me een gedenkwaardige pizza avond met Halloween, een flamengo avond zonder dansen  ;-(   en gedachten en overwegingen om Australië als leefgebied te gaan gebruiken.

Gedachten.

Een woord dat misschien het beste de laatste drie weken beschrijft. Omdat ik hoofdzakelijk alleen heb gewerkt, heb ik veel tijd gehad om over van alles en niets na te denken. Er waren momenten dat het me echt gek maakte. Ik realiseer mij dat het allemaal een vorm van luxe is; de mogelijkheid te hebben om te kiezen. Ik probeer het tijd te geven en het vertrouwen te hebben dat het allemaal goed komt. Per slot van rekening… HET IS GOED…. op het moment.

Tijdens mijn vrije tijd gebruikte ik het metro systeem om de stad te bezoeken. Ik heb wat foto reportages gemaakt en was verrast over de commentaren die ik kreeg op FB. Helaas werd de trip naar Huelva gecanceld omdat Miguel de griep heeft gehad de laatste twee weken. Hij leende me zijn auto, zodat ik op z’n minst wat door Andalusië kon rijden en enkele golfbanen kon bezoeken.

Eén van mijn redenen om naar deze regio te gaan was de verwachting dat hier het hele jaar door (toeristische) bedrijfigheid is. Nou dan kun je mijn terleurstelling wel voorstellen, toen ik er achter kwam dat in de regio Huelva de hotels ook gedurende drie maanden dicht zijn en golfbanen er verlaten bij liggen.

Samen met de hulp van Miguel en Cinamon (een vrouw die ik via couchsurfing.org heb leren kennen) hebben we zes golfbanen aangeschreven met het aanbod mijn diensten te gebruiken volgesn het WorkAway principe. Wederom leerde ik dat golfbaan managers ‘nooit op hun stoel zitten’ of niet geïntereseerd zijn in een alternatieve manier om hun faciliteiten te verbeteren. En dat terwijl er een hoop werk verricht moet worden, want de staat van de gebouwen rondom de banen is niet meer wat het geweest is. Iedereen geeft de crisis de schuld. Ik denk dat een slecht excuus is en zoals het mooie Nederlandse gezegde gaat; ‘mijn handen jeukte’ om de boel aan te pakken. Het kan allemaal morgen veranderen, als één van die managers inziet dat ik bereid ben te beginnen om al mijn kennis en kunde in te zetten voor slechts een bed, wat eten en trainings uren. Wie weet….

 

een hoop werk kan worden verricht in Andalusië

In de avonduren heb ik deze website omgebouwd. De structuur is klaar. Nieuwe sub-slogan:

YOUR GOLF GUIDE ON THE WEB.

Nu kunnen de pagina’s gevuld worden met waardevolle informatie voor mijn toekomstige golf studenten en affiliate producten voor de passerende bezoeker. Hopelijk is de internet verbinding bij mijn volgende host ok, zodat ik wat werk kan verrichten.

Nog één uur te gaan in deze trein en dan komt Karen mijn ophalen op het station van Álora. Een Engels koppel dat wat hulp kan gebruiken op hun boerderij in de heuvels noord west van Málaga. Ben benieuwd wat dit me weer brengtworkaway_logo.

Ik houd je op de hoogte.

Gr Ar,

alias Wicked AJ

 

…als je dit een leuk bericht vindt, druk dan op één van de knoppen hieronder, of laat een (facebook) reactie achter. THX

Impressie van Sevilla- Andalusië