Wat is er mooier dan deze blogrol te beginnen met een nieuw era.Het era van Rory McIllroy. Afgelopen zondag won hij de Honda Classic op Doral in Florida en bereikte daarmee voor het eerst in zijn carrière de nummer 1 positie op de world rank list. Echter… op de laatste hole van dit toernooi bleek maar weer eens dat meneer Woods goed bezig is aan zijn terugtocht naar de wereldtop.
Zoals Joost Luiten in zijn wekelijkse (telegraaf) kolom al schreef: “De mensen die Tiger Woods al hadden afgeschreven, zullen hun mening moeten herzien. De laatste weken is hij beter en beter gaan spelen. Wat me vooral is opgevallen, is dat hij zich steeds meer op zijn gemak voelt op de baan. Met zijn swing is het in orde. Zijn putten is het enige dat eigenlijk nog te wisselvallig is. Al was hij op de laatste dag van de Honda Classic weer ouderwets op dreef op de greens. Die dag maakte hij acht onder par en sloeg hij weer wereldballen, zoals we die van hem gewend zijn. Woods wil natuurlijk ook graag winnen, maar die is meer bezig met de Masters begin april. Daar wil hij er echt staan. Zelfs in de afgelopen jaren dat hij slecht speelde, deed hij in Augusta mee om de overwinning. Die baan ligt hem gewoon heel goed. Daarom denk ik ook dat hij de afgelopen weken ook zoveel heeft gespeeld, om tijdens de Masters in topvorm te zijn. Als je het mij vraagt is Woods bijna weer de oude. Of hij weer de nummer één van de wereld wordt, weet ik niet, maar in de top vijf gaat hij wel snel weer terecht komen. Dat zou best na Augusta al zo kunnen zijn”.

Dus zal het de komende jaren een strijd worden tussen deze twee heren of gaat een derde met het been er vandoor. Nederlands nummer een golfer, ziet het allemaal tegemoet en hoopt ondertussen dat hij er zelf bij mag zijn. Zoals hij zelf schrijft: ‘De kans dat ik er daar zelf bij ben, is klein. Ik moet dan volgende week in het Andalusië Open winnen of tweede worden. Dat kan altijd natuurlijk, maar ik ben daar eerlijk gezegd niet mee bezig. Ik wil goed spelen. En als dat lukt, is het spelen in de Majors daar vanzelf een gevolg van.’

Mr Mc genoot een aantal dagen later van zijn prestatie, door als nummer 1 van de wereld, het tennisveld te betreden van het BNP Paribas Showdown in Madison Square Garden en voor zijn vriendin een punt te scoren tegen Maria Sharapova.

Lees meer: