Een dikke week bezig en elke dag is er wel iets dat voor het eerst voorkomt.

Begonnen op een woensdag en……

Voor het eerst  op de driving range een goede bal staan slaan. Ik bedoel daarmee, dat ik gelukkig constateerde dat ik het nog niet verleerd was. Dit gevoel had ik namelijk wel, toen ik tijdens de open dag van de golfbaan, de zaterdag ervoor, echt mijn eerste bal weer sloeg. Toen had ik wel zoiets van; ‘jeetje, waar ga ik aan beginnen’, maar gelukkig ging het al weer beter.  En op de putting oefen green mocht ik ook al niet klagen.

Voor het eerst op de kleine 9 holes oefenbaan van Regthuys gespeeld. Tjeetje, niet makkelijk hoor met al die waterpartijen rondom hole 5, 6 en 7. Maar wel..

Voor het eerst een PAR geslagen en dat nog wel op hole 1 met een hele mooie chip, al zeg ik het zelf.

Het weekend even een paar dagen naar Den Haag geweest, dus helaas niet kunnen golfen. Maar op maandag (Koninginnedag) ging de ‘eerste indrukken trip’ verder.  Het was zoals je weet heerlijk weer, dus het was druk op de baan.

Voor het eerst de grote 9 holes gelopen. Wat een zoektocht; hoe te lopen, hoe is de routing en waar moet ik op letten. Regelmatig gedacht; ‘oh, ligt daar ook water.’

Voor het eerst spelen met mensen om me heen. En omdat ik mijn regelkennis  nog niet had opgefrist, liep ik daar tamelijk onzeker rond. Wat te doen als de bal op de andere baan komt te liggen? Wat te doen als gasten ‘achter’ mij staan te wachten? Wat te doen als ik de bal in het water sla? Het was goed te merken aan mijn spel, want dat was niet veel.

De golfbaan in Winkel... Regthuys country club, begin van een 18 holes courseVoor het eerst kreeg ik een indruk hoe het gaat worden hier bij de golfbaan. Met groot materiaal wordt hier de laatste dagen gewerkt om de twee keer negen holes om te bouwen naar een officiële 18 holes wedstrijdbaan. (zie de afbeelding hoe de baan gaat worden.) Een aantal van deze holes loop je nu al. Zo zijn de holes 1 t/m 3 van de oefenbaan, dadelijk de holes 1,2 en 9 van de gele lus en wordt op witte lus wordt de volgorde ook anders omdat daar wat banen ‘tussen’ gebouwd worden. Indrukwekkend is ook te zien hoe de gravers heel netjes van een grasveld een waterhindernis maken helemaal uitgevoerd zoals het op papier staat. Knap werk van o.a. aannemersbedrijf AHA de Man.

Op dinsdag waren de weersomstandigheden, zoals je weet, wederom omgeslagen en stond ik met enorme wind op de ban. Ondanks dat mag ik toch melden….

Voor het eerst een birdie! Het is natuurlijk wel de makkelijkste hole van de hele baan maar toch.

Woensdag had ik mijn dag zo ingedeeld dat ik…

Voor het eerst 18 holes heb gelopen. Weliswaar in twee delen; 9 holes in de ochtend de grote baan en ’s avonds de 9 holes oefenbaan. Ik moet namelijk schrijven dat ik het toch heel wat vermoeiender vind dat dat ik verwacht had. Rustig aan opbouwen dus.

Op donderdag daardoor rust dag ingebouwd. De hele dag bezig geweest met de eerste opzet van mijn GVB oefenvragen op deze site. ’s Avonds nog wel wat geslagen op de driving range. Heerlijk  na een dag achter de laptop.  Niets lekkerder dan in een heel rustige omgeving (wat mij wel opviel) een balletje te slaan.

Voor het eerst met andere mensen samen gespeeld. Vrijdag was het vooral gezellig, maar wat een drama voor mijn spel. De gezusters speelde al jaren en doen het voor de beweging en de gezelligheid. Veel gepraat en daardoor waarschijnlijk heel wat ballen buiten de baan, slagen in de grond en wat voor een drama al niet meer.

Bovenstaande had ik ’s ochtends geschreven voordat ik naar de baan ging, en daar….

Voor het eerst een par 4 geslagen tijdens de oefenronden voor mijn GVB examen, waaraan ik op maandag mee mag doen. En het hield maar niet op, want een ronde van drie holes later sloeg ik

Voor het eerst een putt van 15 meter om wederom deze 3e hole in par 4 te doen.

Een goede oefening dus voor mijn GVB examen wat ik vanmorgen (maandagochtend) hebben mogen doen.  Ik kon mij geen betere start wensen. In twee slagen op de green en een 2 putts zorgde voor een par 4 en dat tijdens mijn examen. Ik had daardoor wat speling, dus na o.a. twee slices, waarvan een zelfs in het water was ik….

VOOR DE TWEEDE KEER GESLAAGD  voor mijn GVB examen*

* ik had namelijk een paar jaar terug een GVB cursus succesvol volbracht, maar deze is nooit geregistreerd geweest. Vandaar dat het me beter leek om bij dit begin, goed te beginnen.