also available in English…>>.. English text also available

golfles met michael linsGedurende mijn verblijf op golfclub Prenden had ik mijn eerste les tijdens deze tour, van Michael Lins. Een erg goede golfles van een inspirerende golf teaching pro.

Omdat Michael alleen maar op vrijdag les kon geven en ik al op donderdag bij golfclub Prenden aan was gekomen, besloot ik te vragen of ik toch een ronde kon spelen op donderdag, ondanks het feit dat ik de dag ervoor ook al 18 holes had gespeeld.

Het was het wachten waard en mijn intuïtie werd bevestigd. Michael Lins is een vriendelijk en oprecht persoon, die je vertrouwen geeft en met behulp van zijn computerprogramma en tv-beelden uitlegt wat je precies fout doet en hoe je dit kunt verbeteren.

Ik had maar één vraag; krijg die slice uit mijn driver shot!!!!

Michael vroeg me om te beginnen met mijn ijzeren 8, wat ik niet echt wilde, want ik kwam voor mijn driver shot. Maar hij had waarschijnlijk de oorzaak al gezien toen ik de dag ervoor op de driving range stond; ik opende mijn clubbladhoofd niet in mijn achterzwaai, iets wat echt noodzakelijk is in je driver shot.
Daarna moest ik zelfs even naar buiten om een paar ballen te chippen zoals je in onderstaande video kunt zien. Hij bleek gelijk te hebben en daarna gingen alle slagen veel gemakkelijker.

Buiten deze tip, heeft hij mij er nog veel meer gegeven;
Ik heb ze op een rijtje gezet, het wordt mijn checklijst voor al mijn driver slagen in de toekomst.
[custom_list style=”list-1″]

  • De bal op een tee plaatsen, die een halve bal hoogte boven de grond uitsteekt (ik doe dit nu al niet meer en plaats hem met een volledige bal hoogte; ze vliegen verder)
  • Klaar gaan staan met mijn clubhoofd binnen mijn bal, omdat gedurende mijn swing de gehele club naar buiten komt (centrifugerende krachten).
  • Mijn clubblad openen in mijn achterzwaai
  • ondertussen mijn rechter knie op slot zetten
  • met een krachtige hand mijn grip vasthouden en niet loslaten
  • de club terugbrengen naar de bal, waarbij het clubhoofd open blijft staan
  • van binnen uit
  • mijn linker knie op slot doen, zodat mijn linkerbeen niet verder naar buiten gaat dan een halve bovenbeen breedte

[/custom_list]

EN DAAR GAAN ZE, ZONDER SLICE TOT WEL 220 METER!!!!!

Dat ding met de knieën die op slot zijn, is iets nieuws dat hij had van David Leadbetter, één van de golf goeroes in de wereld. Het creëert meer rotatie en minder beweging naar links.
Je kunt Michael in de zomer boeken voor een golfles bij golfclub Prenden. In de wintermaanden woont en werkt hij samen met zijn vrouw FranZisKa en zijn kinderen op Gran Canaria, waar hij dan les geeft onder betere weersomstandigheden.

Ik heb mijn les gefilmd, maar er zat waarschijnlijk iets op de lens, want alle beelden waren wazig, dus ik heb ze niet in de video kunnen gebruiken. Je kunt het resultaat van mijn swing zien in de video van golf club Mecklenburg-Strelitz waar ik mijn eerste driver slag in het veld gebruikte.

gegevens van de golfschool van michael lins