also available in English…>>.. English text also available

Aangekomen op Kreta werd ik opgehaald door golfprofessional Ed van Kampen. Ed is collega, baas en goede bekende geweest in de 13 seizoenen die ik op Kreta heb vertoefd. Als manager in zijn restaurant ‘Brasserie het Leidseplein’ kwam de golfsport vaak ter sprake, omdat hij dan elke keer in zijn pantalon het restaurant binnen kwam lopen en zijn bevindingen van deze sport aan ons voorlegde. Ed is ook één van de personen die mij ertoe gebracht heeft om golf teaching pro te worden.

de enige 18 holes golfbaan van KretaIn de auto legt Ed al uit dat er grote veranderingen staan te gebeuren op de Kretenzer golfbaan. De 42 eigenaren worden allemaal uitgekocht en één eigenaar komt daarvoor in de plaats en dat is iemand die zijn sterren in de toeristische branche wel verdiend heeft, door bijvoorbeeld Aegean Airlines op te bouwen en het autoverhuurbedrijf Hertz te runnen.

Goed nieuws dus en ik heb dan ook zoiets van, daar wil ik bij zijn bij deze Renaissance, zoals het hier genoemd wordt.

Ik moet maar snel op gesprek komen want men wil proberen deze drie hoofdseizoenmaanden nog wat extra green fee’s binnen te halen en daarvoor moeten recepties ingelicht worden en voorzien worden van flyers.

Een mooie part time job, waarvoor ik als beloning alles op de golfbaan mag gebruiken wat er voor handen is. Kan ik toch mooi mijn doelstelling van elke dag golfen weer oppakken, want die was door alle commotie met mijn vriendin en de wisseling van bestemming even op de achtergrond geraakt.

Na wat gesprekken met de pro en de interim manager werd dus besloten dat ik geschikt was voor deze functie en zo ging ik op pad met mijn scooter. Een vervoersmiddel dat ik tegen een zacht prijsje kan huren, omdat ik jarenlang met deze scooterverhuurpartner goed heb kunnen samenwerken.

Ondertussen zwaaien alle oude bekenden me vriendelijk goedendag en degene die mij volgden via facebook of website draaien verbaast hun hoofd om en vroegen; wat doe jij hier? wat is er met je golftour gebeurt?

Nou die tour heeft dus een hele aparte wending gekregen.

Het werk voor de deur bij Hof van Holland bleek dat te zijn wat ik verwachtte. Waar ik alleen een andere visie op had was de leeftijd van het bezoekende publiek. Niet ouder dan 22 is de gemiddelde leeftijd van bar bezoekers van Hersonissos. En die hebben natuurlijk nog niet een dusdanig budget zodat de horeca alhier kan floreren.

Eén van de oude bekenden die ik tegenkwam vertelde mij dat zij nu in Nederland goed gesettled was en een goed functie voor zichzelf had gecreëerd. Maar wat deed ze dan toch met haar gekochte appartementje net achter de hoofdstraat van Chersonissos? Je begrijpt het al. Een schitterend appartement werd mij in de schoot geworpen en ik hoefde dus niet meer in een van de personeelskamers van Hof van Holland te slapen.

Het moest zo zijn, want als ik er nu op terugkijk is het wel een belangrijk onderdeel van hoe alles gelopen is.

Want het gaat nog verder….

 

Op avond 7 voor de deur bij Hof sta ik nog te vertellen tegen mijn collega dat als bij thuiskomst mijn telefoon rood knippert ik drie baantjes heb en een paar dagen later heb ik er nog maar één.

En dan wel een compleet andere.

Ik werd gevraagd of ik in de avonduren mee kon helpen in taverna Sofas op het pleintje van Oud Hersonissos. En omdat je naar mijn mening geen werk weigert wat je wordt aangeboden had ik ja gezegd tegen dit aanbod.

Uiteindelijk is er niets van terechtgekomen en zullen de belastingaspecten wel parten hebben gespeeld, want ik heb niets meer mogen vernemen.

Ook de golfbaan job ging vervolgens aan mijn neus voorbij, omdat de interim manager er toch geen heil in zag.

rollercoasterKUN JE HET NOG VOLGEN? WE GAAN VERDER IN DEZE ROLLERCOASTER………JOEHOEEEEEE !!!

Ik ga slapen met de veronderstelling dat mijn golfcarrière voorlopig in de wacht staat. Ook een tijdelijk membership bij de golfbaan was niet mogelijk, als ik dat überhaupt al zou kunnen betalen.

Vervolgens word ik wakker gebeld door Ed met de opmerking dat ik ‘s avonds moet komen praten. Ze hebben een andere functie voor me in gedachte, waar ze mij, naar hun mening, uitermate geschikt voor achten.

Zodoende zit ik dus ‘s avonds om 9 uur aan tafel bij de lokale Griek en hoor het aanbod aan om golfleraar / animator te worden in een van de chiqueste hotels van Kreta.

Daar ga je dus geen nee op zeggen. De vraag was alleen hoe ga ik mijn slaap managen, want de nachtdiensten van Hof van Holland hakten er toch wel in.

En wat denk je…

Diezelfde avond ga ik naar m’n werk en na een half uur word ik door Rob, de Nederlandse mede-eigenaar, apart genomen en die moet mij vertellen dat zijn Griekse partner wil dat ik per direct op non-actief wordt gezet. Redenen? Een hoop Griekse gedachten waar ik jullie niet mee lastig ga vallen. Ik heb mijn werk naar behoren gedaan en uitgevoerd wat mij is opgedragen door mijn collega.

Je snapt dat ik inwendig stond te juichen, want ik hoef nu mijn belofte om het seizoen af te maken niet te breken.

nieuwe baan in Amirandes hotel als een golfleraarZodoende schrijf ik dit op dag drie op de Golf Academy van Amirandes Hotel. Lekker in de schaduw van een mooi opgezette driving range, waar ik onbeperkt ballen kan slaan. Ik kan oefenen op mijn putten en chippen en alle toekomstige lessen van mijn collega’s ga volgen.

Inmiddels is bekend dat de golfbaan hier een grondige renovatie krijgt en volgend jaar april gewoon bespeelbaar zal zijn. Ik doe mijn uiterste best om dan hier als volleerd golfleraar deel van te mogen uitmaken en zodoende nog meer te genieten van het golfspel.

Deze website ga ik ombouwen met alle ervaringen die ik hier meemaak en met promotie van de mooie dessert baan op Kreta. Camper golf reizen gaat voorlopig in de koelkast. De reacties waren niet dusdanig dat ik denk dat hier toekomst in zit.

to be continued….. maar ik ga er van uit wel in een minder rap tempo.

Golf Groeten vanaf Kreta

Jia sou