also available in English…>>.. English text also available

jong en oud o golfclub liemeer in Nieuwveen

Goede bekenden op bezoek bij Golfclub Liemeer in Nieuwveen.

De volgende ochtend weer vroeg op, voor dag 2. Vandaag rijden we naar Nieuwveen, waar we om 11.00 uur hebben afgesproken met verschillende vrienden en oude bekenden. We ontmoeten daar mijn oud-huisgenoot van 20 jaar geleden; Joke. Ook John en Nicky met hun zoontje Ben, vrienden van Kreta zijn gekomen. Een feest van weerzien en herkenning. Niet alleen oude herinneringen, maar ook bijzondere gesprekken met (voor Irene) nieuwe ontmoetingen. Na een paar koppen koffie in het zonnetje op het terras van Golfclub Liemeer in Nieuwveen, en het showen van de camper, vertrekken we naar de driving range. Het is een bijzonder moment, John heeft al vijf maanden niet meer gespeeld en ik heb de indruk dat ik hem door deze dag heb weten te enthousiasmeren om weer te gaan golfen. Go for it John. Het is zonde om je kwaliteiten niet te gebruiken. En zo denk ik dat de Open Dag op golfclub Liemeer heel wat heeft opgeleverd.

Als iedereen is vertrokken oefen ik wat op de putting green, en wordt ondertussen gebeld door een journalist van het Weekblad regio Den Bosch. Ik geef makkelijk antwoord op de vragen, die slecht te verstaan zijn, door het geluid van de vele vliegtuigen en de harde wind. We sluiten af met de afspraak dat er de volgende dag een fotograaf langs komt voor een foto. Het is de start van een week vol met media-aandacht, maar dat weet ik dan nog niet….

Na een zelfgemaakte lunch vertrekken we richting het zuiden van het land. In de buurt van Utrecht houden we een korte stop voor een kop koffie met Olga en Rogier in de camper, want dat is leuker dan bij de Starbucks binnen. Daarna rijden we door naar Vinkel, waar we barbecue’en bij Wieke en Kostas ter gelegenheid van haar verjaardag. We eindigen de dag weer voor de deur in Rosmalen en besluiten die nacht toch maar weer lekker binnen te slapen. De test in de camper was geslaagd, maar die kou voelen we over een paar nachten wel weer!