welk ijzer voor welke wedge slag ...Wanneer sla je een hoge pitch, wat doe je in de rough (het hogere gras). Heb je elke keer frustraties als het ook maar een beetje gaat waaien. Alles wat je rond en op de green doet (pitchen, chippen, bunkerslagen en putten) vormt bijna zestig procent van je spel. Juist deze onderdelen moet je goed oefenen en als je daarbij ook nog het juiste materiaal kunt aanschaffen, zul je zeker minder slagen nodig hebben om je ronde te voltooien. Niet ieder speler heeft de motoriek of het balgevoel van een pro, maar door goed en gericht te oefenen is veel progressie te boeken.

Hier enkele tips voor het maken van een goede wedge slag…

Een goed geslagen WEDGE SLAG kan je helpen een par of een bogey te behouden i.p.v. de hole compleet te verspelen. Veel oefenen zal uiteindelijk zeker punten opleveren. Vol vertrouwen met je wedge van zo’n honderd meter slaan en dicht bij de hole (of zelfs erin) neerleggen. Het geeft een enorme kick en dat is een aspect waar we het allemaal voor doen. Persoonlijk vind ik het de fijnste slag om te trainen. Afstand maken, maar toch met een enorm gevoel die bal op z’n plek neerleggen.

 

Lees de tips op de volgende pagina en ga daarna snel naar de oefenrange om deze ballen tot in den treuren te oefenen. Succes gegarandeerd !

 

TE veel is nooit goed