also available in English…>>.. English text also available

bij Reprofair maken ze de motor

de motor wordt helemaal uit elkaar gehaald.

Vandaag beginnen we de dag bij de garage. Maar niet nadat we genieten van een heerlijk ontbijtje bij Stephanie en Peter. De kinderen Julia en Jan serveren alles uit aan de keukentafel. Met verse eitjes van hun eigen kippen! Wat een gastvrijheid ervaren we hier. En dat terwijl we eigenlijk helemaal niet van plan waren hier een nacht te blijven.

We rijden snel richting Geldrop om de camper af te leveren bij de garage. We blijven in de buurt, zodat ik mee kan kijken met wat ze allemaal fixen. De mannen van de garage werken hard en komen steeds meer problemen tegen. Gelukkig zijn ze zo ervaren dat ze alles zonder al te veel problemen kunnen repareren! Irene doet ondertussen boodschappen en ik maak ook nog mijn eerste ‘deal’. Bij Reprofair kunnen ze nog een goede Facebook pagina gebruiken en daar zijn wij natuurlijk ondertussen heel bedreven in. Ik ben blij met deze deal, omdat het me laat zien dat we mensen kunnen helpen met dingen waar ze zelf minder of weinig verstand van hebben, in ruil voor hun diensten. Sharing is the word!

Ik maak dus meteen een heleboel foto’s om op de pagina te plaatsen. Dat is dan weer het voordeel van zo’n uitgebreide reparatie.

Vol vertrouwen dat de motor goed gerepareerd is, rijden we binnendoor richting Elten, waar we een bezoek gaan brengen aan Sander, Freek en Yvonne. De camper doet het geweldig en rijdt een stuk lichter dan de afgelopen dagen. Ook Irene rijdt voor het eerst in de camper en dat gaat goed, alleen met het schakelen heeft ze nog wat moeite, maar ze krijgt een goede oefening bij de 100 rotondes die we moeten nemen onderweg.

openings verbouwing bij Wirtshaus Elten

Ze zijn nog volop aan het inrichten en verbouwen bij Wirtshaus Elten

Eenmaal in Elten rijden we direct naar het nieuwe, in aanbouw zijnde, restaurant van Freek en Yvonne, die blij verrast zijn ons te zien. Niet veel later komt ook Sander daar aan en rijden we met hem naar zijn nieuwe woning. Een klein huisje op een vakantiepark in Beek. Wij kijken een beetje meewarig naar de campers die daar staan (op een open grasveld met de opening van de camper naar alle andere campers toe). Zo willen wij het dus echt NIET.

We rijden terug naar Elten om de camper bij Freek en Yvonne op de oprit te zetten. Daar kunnen we wederom gebruik maken van stroom, een warme douche, water en het toilet. ’s Avonds neemt Sander ons mee uit eten en hebben we de tijd om even bij te praten over de gebeurtenissen van de afgelopen maand.

Na een koffie bij Freek en Yvonne duiken we niet al te laat de camper weer in.