also available in English…>>.. English text also available

de laatste sneeuw, op weg naar Como

De camper in de laatste sneeuw van dit seizoen.

Dag 2 van de lange reis. We staan op tijd op en rijden rond 7.15 uur weg. Eerst maar een stuk rijden en dan onderweg ergens ontbijten. We hoorden dat een vriendin van Irene ergens in het zuiden van Zwitserland verbleef en we dachten dat het wel een goede plek zou zijn om te overnachten. Naam van de plaats, Tessin (in het Duits). Dus dit ingetoetst in de GPS en rijden maar. De reis ging vrij voorspoedig, ondanks de moeite die de camper had met de bergen, reden we rond 14.00 uur de afslag op naar de plaats van bestemming! Top, dan hebben we nog lekker de tijd om bij te tanken en bij te kletsen. Als we haar kunnen vinden in ieder geval, want vooralsnog antwoord ze niet… We moeten een berg op… Een steile berg, die we zelfs rijdend in de eerste versnelling maar moeilijk kunnen beklimmen…..

is it a place or a Canton Tessin

Is Tessin een rivier, een plaats of een kanton?

Boven op de berg blijkt dat de plaats Tessin nog meerdere namen heeft, Ticino (in het Zwitsers) en Tenero (in het Italiaans). Googlend ontdekt Irene dat die plaats waarschijnlijk helemaal niet boven op de berg ligt, maar ergens aan het Lago Maggiore en dat we nu ergens bij de oorsprong zijn van de rivier Tessin…… Het hoort allemaal bij het avontuur, maar we stonden allebei even niet te lachen…….

Dus door naar het Lago Maggiore, waar we voor we de plaats bereiken nog even boodschappen doen, om toch wat aan boord te hebben met de naderende Paaszondag. Klein paaltje op de parkeerplaats van de Lidl maakt het eerste litteken op ‘de Boot’. We rijden door naar Ticino/Tenero/Tessin om uiteindelijk te beseffen dat het hier wel heel toeristisch is en waarschijnlijk erg onmogelijk om de camper voor de nacht te parkeren, zonder te betalen.

Door vermoeidheid communiceren we niet meer goed en rijden we een smal weggetje in, dat ook weer de berg op gaat. Halverwege probeer ik te draaien, wat eigenlijk net niet gaat. De rechter-voorbumper raakt een muur en terwijl ik de auto in zijn 1 denk te zetten, zet ik deze in zijn achteruit en maak een enorme schade aan de bumper. Het is klaar voor vandaag, ik wil alleen nog maar ergens staan en niets meer hoeven….

Na een discussie over wel of niet op een camping staan, het wel of niet verwisselen van de accu en het wel of niet in deze plaats blijven, terwijl we nog niets gehoord hebben van Irene’s vriendin, besluiten we even te pauzeren en door te rijden naar een rustigere plek. Na nog een flinke stijgende weg, gaan we bij Como de snelweg af en zoeken in een kleine plaats een mooie parkeerplaats in een woonwijk uit. Zonder enig probleem parkeren we, eten we weer een simpele maaltijd uit eigen keuken en luisteren naar de paasklokken van de kerk.