[one_fourth]

Michael Thompson wint the Honda Classic

[/one_fourth]

De Amerikaanse golfer Michael Thompson heeft de Honda Classic gewonnen, een van de prestigieuze toernooien van de PGA tour. Hij was op Palm Beach Gardens in Florida heel veel spelers de baas. Liefst 18 spelers met een major op hun naam deden mee.
De 27-jarige Thompson sloot af met een ronde van 69 slagen en kwam uit op een totaal van 271, 9 slagen onder par. Hij werd hiermee de negende Amerikaan die dit seizoen een PGA toernooi wint.  Het was zijn eerste grote overwinning in zijn carrière. Vorig jaar was hij er al dicht bij toen hij tweede werd op het US Open.

 

De Australiër Geoff Ogilvy eindigde als tweede met 2 slagen meer. De Amerikaan Luke Guthrie werd op vier slagen derde.

De wind was een grote factor en maakte het lastig om goed te scoren. Lee Westwood stond er ook goed voor na drie dagen, maar maakte vijf bogeys in zijn laatste ronde en slechts een birdie. De Amerikaan Tiger Woods deed het niet goed. De nummer twee van de wereld slaagde er niet in één ronde onder par te golfen en werd uiteindelijk 37e. ‘s Werelds nummer een, de Noord-Ier Rory McIlroy, gaf vrijdag tijdens de tweede ronde op wegens een pijnlijke verstandskies.

The Honda Classic 2013