Vorige week kreeg ik onverwachts een mail van mijn eerste instructeur, Ed van Kampen. Hij vroeg of ik het leuk vond een dag samen te golfen en 18 holes te lopen. Hij was op doorreis uit Duitsland, waar hij op 10 verschillende banen had gespeeld. Natuurlijk zei ik ja. Want na jaren samen op Kreta te hebben genoten van het leven, genieten we nu allebei van de golfsport en daar kunnen we uren over praten.

Ed is sinds 2003 helemaal weg van de golfsport. Als oud alo-student is sporten altijd zijn ding geweest. Na vele jaren van hard werken heeft hij daar eindelijk zijn beroep van kunnen maken.  Hij is sinds een aantal jaren teaching pro bij Robinson Club in Sissi in Kalimera Kriti (voorheen in Lythos Beach).

golf instructeur bij Robinson ClubEd heeft inmiddels ook zijn eigen site als algemeen sport consultant.

18 holes op Home Course Gaasterland.

Samen liepen we de 18 holes op mijn ‘home course’ onder winterse omstandigheden. Iets wat Ed niet gewend is, doordat hij hoofdzakelijk speelt en les geeft op de Crete Golf Course. Vooral op de eerste paar holes was het, door de mist, zoeken naar de pin, een grappige bijkomstigheid.

We hadden een gezellige middag en door weer eens een Q-kaart te lopen, heb ik mijn handicap teruggebracht naar 32.5. Zelf vond ik dat wat teleurstellend, omdat ik de laatste weken beter speelde dan ik deze middag liet zien. Maar dat hoort allemaal bij het golfspel, als ik de woorden van Ed moet geloven….….. en dat doe ik natuurlijk.

 

De stand van zaken inmiddels;

Officieel  Hcp 32,5 terwijl ik door mijn doordeweekse bijgehouden scores op een officieus hcp van 26,3 zit, wat zelfs door deze middag met 0,1 omhoog ging.

Ed gaf ook aan mee wel mee te willen werken aan het verder uitwerken van deze site en deel te willen nemen aan de Wicked Community.

So let’s say welcome to…….    Wicked Ed

 

de stand van mijn Hcp op dit moment na 18 holes