Zo belangrijk is het om de regels te kennen.

Zelfs de nummer één van de wereld gaat de fout in. Op de 15e hole van de tweede ronde van het Masters toernooi in Augusta, was Tiger genoodzaakt te droppen.

In eerste instantie leek hij deze drop op een correcte wijze te hebben gedaan. Echter met de heden ten daagse hoeveelheid aan camerabeelden werd geconstateerd dat Tiger inderdaad ongeveer twee meter achter zijn oorspronkelijke bal had gedropt.

De commissie had de beelden al eens bekeken en had beoordeeld dat Tiger juist had gehandeld, maar omdat hij in interviews na zijn spel uiteenzette dat hij bewust de bal wat naar achteren had gedropt, vond de commissie dat een straf op zijn plaats was.

 

 

drop-tiger-woods-masters

 

Tiger kwam hiermee goed weg, want ze hadden hem ook kunnen diskwalificeren.

Natuurlijk nog wel even het geweldige shot van Tiger waardoor de gehele situatie ontstond: