also available in English…>>.. English text also available

het bestuur van de Peelse Golf

Ger, Arjan, Frans en Ad op het terras van De Peelse Golf in Evertsoord

Dag 4 staat voor een groot deel in het teken van de media. We zijn uitgenodigd door Ad Roest van de Peelse Golf, waar we lunchen, golfen en dineren. We hebben de camper nog niet geparkeerd of de eerste camera ploeg staat voor de deur. Ze lossen elkaar vlot af: L1 (de locale Limburgse omroep), een interview en een fotoshoot met Dagblad de Limburger en een tv-opname van Hart van Nederland. Ondertussen weten we een beetje hoe het werkt, en bemoeien we ons licht met de regie van de opnames. We kijken af hoe de cameraploeg werkt en leren weer een hoop extra dingen over het opnemen van een video.

We lunchen met de cameraploeg van Hart van Nederland en gaan daarna snel beginnen met de geplande 18 holes. Omdat ook deze cameraploeg zich niet zo bezig houdt met wat er op de baan gebeurt en gewoon lekker wil draaien en leuke shots wil maken, blijft de marshall ons achtervolgen en ons aansporen door te lopen. Na drie holes zijn de opnames klaar en moet de cameraploeg terug naar de redactie om het geheel in elkaar te zetten. Dan blijft alleen de fotograaf van de Limburger nog over voor een laatste fotosessie.

Tijdens deze shoot arriveert Carmen (een vriendin uit Kreta)l; mijn ‘caddie’ voor vandaag. Ze loopt een deel van de ronde mee, maar als het te koud wordt, gaat ze samen met Irene naar binnen om op te warmen. Samen met de heren van de Peelse Golf (Ad, Frans en Ger) maak ik de ronde af en geniet met volle teugen, ondanks dat de vermoeidheid toch langzaam zijn tol begint te spelen. Uiteindelijk komen we na 19.00 uur het clubhuis binnen en besluiten we, na een verfrissende douche, aan tafel te gaan. In de douche krijg ik nog een gift van Ad; veertig golf ballen. Je kunt het maar krijgen in de douche.

Na een heerlijke maaltijd met Limburgse asperges, en het bekijken van ons item op L1, rijden we rond 20 uur weg. We hebben een geweldige dag gehad, veel geleerd, bijzondere gesprekken gevoerd, heerlijk gegolfd en zijn lekker moe. We rijden terug naar Son en Breugel, waar we logeren bij Nathalie en Maarten en de kinderen. De camper kan ook hier weer ideaal op stroom geparkeerd staan. We bekijken ons optreden op Omroep Brabant en om 23.30 uur heb ik nog een telefonisch interview met Radio 1, wat om 03.55 uur ’s nachts wordt uitgezonden. Dit keer slapen we door, want midden in de nacht op, is iets te veel gevraagd vandaag.

 

Impressie beelden van de Peelse Golf