de winnaar van de Masters 2012Hij won uiteindelijk door een miraculeus shot zijn eerste majors. Zelden is een shot ‘out of the woods’ zo geslagen en zo belangrijk geweest op een major. Bubba Watson presteerde het bijna onmogelijke in de play-off en won voor het eerst in zijn leven het groene jasje. Zoals hij zelf zei tijdens de persconferentie; ‘het is alsof een droom uitkomt, alleen heb ik hier nog niet over durven dromen’.

Na zijn vier ronden op Augusta moest hij samen met Louis Oosthuizen uitvechten wie de uiteindelijke winnaar zou worden. Beide eindigden op -10. Oosthuizen deed dit door op de 2e hole (par 5) voor het eerst in de geschiedenis van Augusta een Albatross te slaan. Door deze slag stond hij de rest van de zondag aan kop.

Hij verspeelde echter zijn kans, door een ‘simpele’ put te missen op de 18e. De hole die als eerste werd gespeeld in de play-off. Kun je over simpel spreken als 40.000 toeschouwers en de gehele golfwereld je aanschouwen, met een stilte waarbij je de vogeltjes hoort fluiten.

Op die 18e bleef het dus gelijk en had de baancommissie besloten dat de naast gelegen hole 10 de beslissing moest brengen. Bubba deed dit uiteindelijk door een geniale slag, Hij verwoorde het echter zelf met de woorden; ‘148 meter naar de hole, iets in die trend. Ik sloeg de bal met mijn 52 graden gap-wedge, hookte de bal ongeveer 35 meter, waardoor de bal laag bleef en onder de bomen door kon gaan en daarna ging hij stijgen. Vrij eenvoudig eigenlijk’.

Sorry wat zegt u?  !!!!  Voor velen een onmogelijk shot, maar voor Bubba Watson ‘vrij eenvoudig eigenlijk’.

het onmogelijke mogelijk maken; Bubba Watson in actie

 

Zoals Gary Player via Twitter liet weten:

Bravo Bubba Watson! Om majors te winnen moet je geweldige ballen slaan op de momenten dat het er toe doet en je slag op hole 10 was fantastisch!

Lees meer over Bubba Watson op zijn Wicked home page.

 

 

Verder was het toernooi zeer tegenvallend voor Woods en McIlroy. De twee topfavorieten lieten het compleet afweten en handelde zelfs op een wijze dat sommige er zelfs schande over spraken (doelend op het woede uitbarsting van Tiger, waarbij hij zijn club wegschopte).

Phil Mickelson was er dit jaar weer dicht bij, maar maakte het zichzelf heel moeilijk door op hole zes de bossen op te zoeken en daar niet zonder schade uit te komen (triple bogey). Hij eindigde tenslotte gedeeld derde. Samen met Lee Westwood, die het wederom verprutste via zijn putt werk.