also available in English…>>.. English text also available

Deze laatste weken staan in het teken van het overzetten van alle teksten naar deze Wicked Golfers website. Gedurende de tour hebben we drie, misschien wel vier verschillende websites gebruikt en veel verschillende soorten social media. Ik heb besloten om het allemaal naar deze site over te zetten. Een hele hoop ‘monniken-werk’ wat gedaan moet worden. Maar wel gaaf, toen ik me eenmaal begon te beseffen wat voor een bijzondere dingen we hebben meegemaakt tijdens de twee maanden die we met de 365 Days of Golf rondreis zijn bezig geweest.

Tijdens de tour waren veel mensen enthousiast over wat we aan het doen waren, terwijl ik zelf, dat gevoel niet echt had (zoals ik al eerder heb vermeld). Daarom is het gaaf om het nu te realiseren, zittend in de Academy en ondertussen alles uit arjanvera.nl te halen en zelfs de gehele site van TourTravellers.TV te deleten.  Irene en ik hebben besloten deze laatst genoemde site op te heffen, maar ik wil al die mooie teksten en belevenissen niet verliezen. Dus als je nu naar beneden scrolt, kun je het allemaal (nog eens) lezen, alles geplaatst met de originele data…

Hoogtepunten tijdens de 365 Days of Golf rondreis waren natuurlijk:

* de bijzondere dag op de Peelse Golf met SBS 6 (Hart van Nederland) en de regionale reporters.
* de meest bijzondere banen tijdens mijn trip Montecatini golf in de Toscane en  Romeleansens in Zweden.
* de bijzondere verjaardag dit jaar met Tony op één van de oudste banen van Nederland; De Dommel.
* de driver les   met Michael Lins
* en op een minder plezierige wijze, de koppeling problemen met de camper
WAT  EEN  BELEVENISSEN  ZIJN  HET  ALLEMAAL  GEWEEST !

bucket with ice water for the good course

Wat is er nog meer gebeurd de laatste tijd….

Natuurlijk ben ik ook genomineerd voor het Ice Bucket ding. Ik had de emmer klaar staan, vol met water. De statief opgesteld en mijn huiswerk gedaan, maar toen zij een klein stemmetje in mij dat ik het niet moest doen. Ik heb dus de planten in de Academy water gegeven en ben verder gegaan met belangrijkere dingen. Ik besloot ook om er niet meer tijd aan te besteden, om uit te leggen waarom niet. Zo, dat is het.

 

Mijn werkend bestaan in de Academy wordt met de dag beter, vooral omdat mijn collega’s beginnen te beseffen dat er een Golf Academie in het resort is. Meer en meer gasten lopen binnen en vragen om les. Goed voor het bedrijf en goed voor mij, omdat ik bij elke gast er iets bij leer over hoe deze geweldige sport beter uit te leggen. Uiteindelijk heb ik ook alle fotolijstjes met mijn openingstijden hangen op plekken waar het is toegestaan en hopelijk brengt dit ook weer nieuwe gasten.

Wat betreft Golf hier op Kreta. Zelfs vanochtend werd ik nog geïnformeerd door één van mijn gasten dat op de homepage van the Crete-Golf.gr nu vermeld staat dat de golfbaan zal worden gerenoveerd en dicht zal zijn tot volgend jaar 15 september. Wederom andere informatie dan dat mij wordt vermeld door mijn head-pro. Hij blijft refereren aan midden mei volgend jaar (2015).

Natuurlijk heeft dit wel invloed op mijn beslissing wat te doen deze winter.

Should I Stay Or Should I Go

Ik heb meerdere opties en dat is wat het weer moeilijk maakt. Ik heb Michael Lins  aangeschreven . Ik heb hem leren kennen tijdens mijn toer. Hij is de golfleraar op Golfplatz Prenden, wat ten oosten van Berlijn gelegen is en hij reageerde niet meteen afwijzend op de vraag of ik bij hem een soort van stage kan komen lopen. Hij heeft ook een golfschool op Grand Canaria, dus dat zou zeer interessant zijn als ik daar een werkplek zou kunnen verkrijgen. Ik wacht nog steeds op mijn tweede interview voor de stichting die ik al eerder heb benoemd.  Ondertussen vertel ik iedereen hier dat ik wil blijven en olijven wil plukken. En ondertussen komen Zell am See met Crazy Daisy en Gerlos met de skischool voor in mijn gedachtegang.

Ik heb geen glazen bol, dus ik ben benieuwd waar ik ga verblijven deze winter.

Meer privé gericht bouw ik ondertussen aan een nieuw netwerk van mensen om me heen. Een woord dat niet veel gebruikt wordt hier op Kreta en ik ben zelfs verteld om het helemaal niet te bezigen hier. Oude bekenden hebben het eiland verlaten en komen slechts voor een weekje vakantie even terug. Dus is het leuk om andere mensen te leren kennen en nieuwe contacten leggen. Nou, ik kan je vertellen; dat gaat me goed af en één van de meest gebruikte zinnen in de laatste weken is..

TOEVAL BESTAAT NIET…..

 

after the days of golf with Peggy in Atrium - Koutouloufari - Kreta

Samen met oude bekende Peggy in de Atrium Bar/Restaurant bij de Pigadi put in Koutouloufari – Kreta

 

De grappigste dingen zijn me al overkomen en ik heb al leuke mensen ontmoet op mooie plekken: bijv.  de Atrium bar in Koutouloufari, ongeveer twintig meter verwijderd van de ‘Pigadi’ waterput.

Ik heb al geweldige avonden gehad met oude vrienden en nieuwe bekenden, die ik 5 jaar geleden voor het eerst heb leren kennen 😉

September is een drukke maand met vrienden en familie die overkomen. Met één van hen heb ik (wederom) de Samaria Kloof gelopen. Deze keer als toerist en terwijl ik dit schrijf is mijn hele lichaam stijf van de spierpijn.
[one_fourth]
[custom_frame_center]
good guides, bad guides in the Gorge
[/custom_frame_center]
[/one_fourth]

[one_fourth]
[custom_frame_center]
great hike through the biggest gorge of Europe
[/custom_frame_center]
[/one_fourth]

[one_fourth]
[custom_frame_center]
eerst een golf rondreis en nu samen met Gunter in de Samaria kloof
[/custom_frame_center]
[/one_fourth]
[one_fourth_last]
[custom_frame_center]
old friends in the Samaria Gorge in Creta
[/custom_frame_center]
[/one_fourth_last]
[one_half]
[custom_frame_center]
amazing stone wall on Creta
[/custom_frame_center]
[/one_half]
[one_half_last]
[custom_frame_center]
Samaria walls only four meters apart
[/custom_frame_center]
[/one_half_last]

…en het begon allemaal met een broodje bij Manolis…

[custom_frame_center]
good sandwiches in the main street of Hersonissos
[/custom_frame_center]

Veel plezier gehad, vooral omdat de andere gidsen in de kloof ook bekenden van mij (en van jou?) waren, die ik al meer dan 18 jaar ken.
Check our new dumps shop for get quick hacked western union transfer (flip).
Voor nu.. terug naar de werkzaamheden van de dag; het verbeteren van mijn golfslag, schrijven en kopiëren van goede teksten in deze website en…

 

good times on the islandVAN HET LEVEN GENIETEN !!!!!!