Na een weekje vakantie in Zuid-Afrika met mijn familie en vriendin, ben ik de afgelopen dagen weer met golfen bezig geweest. Vanaf vandaag speel ik in het Tshwane Open, om mijn seizoen te vervolgen. De ontsteking aan mijn schouderpees is steeds minder. Eigenlijk voel ik er niets meer van op dit moment. Dus ik kan vrijuit spelen.

In de aanloop naar dit toernooi heb ik met nog wat andere golfers een clinic gegeven aan honderd kinderen hier in de buurt. Ze wonen hier in de townships en die omstandigheden zijn niet best. Aan een aantal spelers is gevraagd om met deze kinderen aan de slag te gaan. Natuurlijk heb ik net als de rest meteen ja gezegd.

In de golfsport gaat een hoop geld om, dus dit is dan wel het minste wat je dan terug kunt doen. Ik moet zeggen dat er toch ook een aantal jongetjes bij zat, dat aanleg heeft voor de golfsport. En ze zijn stuk voor stuk super enthousiast.

Aan het einde van de dag had ik zo’n beetje alles weggegeven wat er in mijn tas zat. Golfballen, handschoentjes, noem maar op. Als je ziet hoe blij ze van eigenlijk zoiets kleins worden, is dat geweldig om te zien. Zo’n dag zorgt er meteen voor dat je bepaalde zaken in het leven weer wat meer gaat relativeren.

golfpro op sociaal gebied