Mooi nieuws kreeg ik aan het begin van deze week. Ik wist het al bijna zeker, maar nu heb ik officieel bevestigd dat ik ook in het USPGA Championship mag spelen. Ik heb al twee keer het Britse Open gespeeld, maar dit is voor de eerste keer dat ik in een andere Major meedoe. Hoe de selectiecriteria precies zijn, weet ik niet, maar volgens mij mag heel de top honderd van de wereldranglijst daar aantreden.

In de week daarvoor is er nog een mooie bonus voor me in de Verenigde Staten. Ik mag volgende week ook met het Bridgestone Invitational meedoen. Dit is één van de World Golf Championships, waar net als in de Majors alleen de mondiale elite wordt uitgenodigd. Ik mag meedoen vanwege mijn overwinning vorig jaar in Maleisië.

goed nieuws voor nederlands beste golfer

Dit zijn de evenementen waar je als golfer wilt acteren. Je meten met de wereldelite. Daardoor leer je en word je beter. Het betekent dat ik in drie toernooien op rij op het allerhoogste niveau kan meedoen. Als je in één van die evenementen een goede week hebt, stijg je meteen op de Race to Dubai en de wereldranglijst. Ik heb er ook super veel zin om te kijken waar ik sta na het Britse Open. Daar heb ik best goed gespeeld. Jammer genoeg had ik op zondag niet echt het gevoel van de zaterdag.

Hopelijk kan ik in deze twee grote toernooien vier dagen een hoog niveau vasthouden. En dan kan er heel veel moois uitkomen.