Honger naar de bal

De grote toernooien komen er aan, met vanaf vandaag meteen het ‘Flagship event’ van de European Tour. Tijdens het BMW PGA Championship zijn veel toppers aanwezig, al moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo bezig ben met wie er speelt. Als ik zelf gewoon mijn niveau haal, moet ik op elk toernooi in staat zijn om voor de hoofdprijs mee te spelen. Daarom is dit evenement voor mij persoonlijk niet belangrijker dan een ander toernooi.

 

Joost vertelt over het BMW PGA championship toernooi

Gisteren heb ik de Pro-Am gehad en daar heb ik een goed gevoel aan overgehouden. Dat geeft vertrouwen en vertrouwen is vorm.

Vorig jaar miste ik op de laatste hole van de BMW championship de cut en eindigde als gedeelde 67, door mijn bal in het water te slaan, maar in 2010 was ik met mijn 17e plaats wel tevreden. Het is een baan die me ligt. ‘Ballstriking’ is hier erg belangrijk, het zal niet zoals bij een aantal andere toernooien een putting-competitie worden.

Vanochtend om half acht moest ik al de baan in. Op zich ben ik daar wel blij mee. Uit eerdere deelnames weet ik dat er dan minder wind staat dan in de middag. Ook speel ik met David Horsey en Tom Lewis, twee jonge kerels, waar ik het goed mee kan vinden. Al ben je in de baan vooral met jezelf bezig. Je moet immers je eigen bal slaan. Maar na twee weken rust, heb ik weer honger naar de bal.