Stokken laten spreken

Net nu we met Oranje kansloos het EK voetbal hebben verlaten, mede door een nederlaag tegen Duitsland, speel ik in Keulen een golftoernooi. Het is dus niet echt een pretje om hier te zijn. Door mijn Duitse collega’s word ik constant uitgelachen. Al gaat dat natuurlijk onder het mom van een dolletje. Andersom zou ik precies hetzelfde doen, maar helaas ben ik nu degene die de grappen moet incasseren. Ik vind het eerlijk gezegd ook echt jammer dat we eruit liggen, maar goed, zoals we speelden hadden we er niets te zoeken.

een goede start in Keulen op de BMW international open

Ik zal hier in ieder geval proberen om me te revancheren voor onze aftocht. Dat kan maar op één manier, en dat is mijn stokken te laten spreken. Gisteren heb ik dat op de eerste dag wel aardig goed gedaan. Met een dagscore van -4 sta ik er met een zestiende plaats goed voor. Alles is nog mogelijk in de komende drie dagen. Ik merk dat ik mijn goede vorm van het Wales Open, waar ik tweede werd, heb meegenomen. Van tee tot green speel ik goed, wat op dit soort lastige banen een vereiste is.

In deze periode is er een kans om flink te stijgen op de Race to Dubai. Met dit toernooi in Keulen, daarna het Ierse en het Franse Open zijn er drie grote toernooien op rij. Daarna neem ik een week vrij, om vervolgens deel te nemen aan het Britse Open, de derde Major van het jaar. Als ik mijn goede spel kan doortrekken, kan het weleens een mooie zomer worden.

 

Wicked verslag van de BMW international Open:

De eerste twee dagen van het toernooi waren prima voor Joost Luiten. Na zijn tweede ronde van 69 slagen stond hij op een gedeelde achtste plaats met een totaal van 137 slagen. Hij had op dat moment maar vier slagen achterstand op de leider, de Zweed Joël Sjöholm.

In de derde ronde wilde het niet zo lukken voor Luiten. Met een rond van 2 boven (74) viel hij terug naar de 22e plaats. In totaal kwam hij daarmee op een score die 7 meer was dan de koploper en uiteindelijke winnaar Danny Willet.

Op de laatste dag ging de negatieve spiraal verder en zo werd het uiteindelijk de 38e plaats met een score van 286, 9 boven de winnaar. de 24-jarige Engelsman Danny Willett  won zijn eerste titel op de Europese Tour. Hij had er wel een play-off voor nodig. De Australiër Marcus Fraser maakte een achterstand van twee slagen goed en kwam eveneens uit op 277. Op de vierde extra hole sloeg Willett alsnog toe met een par. Zijn opponent moest drie keer putten en verloor zodoende zijn recht op de winst.

Robert-Jan Derksen werd uiteindelijk beste Nederlander. Hij kwam uit op een gedeelde 29e plaats met een score van 284.

De Nederlanders in Keulen