Goede herinneringen

Het is prettig om weer terug te zijn in Maleisië. Het land waar ik vorig jaar november mijn eerste toernooi won op de Europese Tour. Dat was het Iskandar Johor Open. Vanaf donderdag speel ik het Maleisië Open.

Hoewel het goede herinneringen oproept, is dit echter een ander toernooi. Nu speel ik in Kuala Lumpur, wat bijna 300 kilometer verwijderd ligt van de baan waar ik won. Het is ook een heel ander soort golfcourse, al is de groeirichting van het gras (grain) wel hetzelfde op de greens. En dat ligt me wel.

 

Luiten op weg naar Maleisie

Ik merk wel dat ik door verschillende mensen hier wordt herkend. Maar goed, toch heeft het verder weinig invloed op mijn spel. Het is ook in een andere tijd van het jaar, al is het nu ook weer heel warm. De vochtigheidsgraad is enorm. Daarom speel ik deze week weer met twee handschoenen. Ik heb dat in dit soort landen als prettig ervaren. Ik voorkom daardoor gladde handen en het geeft me meer grip bij het slaan.

De laatste weken heb ik weer wat meer aan mijn spel kunnen werken. Ik voel de goede lijn eraan zit te komen. Het is alleen zaak om dat vier rondes lang vol te houden. Als dat zo is, kan ik deze week meedoen voor de overwinning.

p.s. red: de afgebeelde handschoen is niet de handschoen waar Joost mee speelt. Joost Luiten wordt gesponsord door Pin High Golfkleding

bron: telesport/golf 12/4/2012