In de eerste week van april is het weer zover; het gevecht om het groene jasje. Het eerste van de vier Majors. De course in Augusta wordt ook dit jaar weer gebruikt voor dit prestigieuze toernooi.

Het toernooi zal dit jaar in het teken van staan van de ‘wederopstanding’ van Tiger Woods. Gaat het hem lukken om voor de vijfde keer deze Masters te winnen en dichter in de buurt te komen van het record van Jack Nicklaus, die de Masters in totaal zes maal heeft gewonnen. Bij winst laat Tiger, Arnold Palmer achter zich in het rijtje van grootheden. Ook hij won het tournooi vier maal.

Natuurlijk zijn ook alle ogen gericht op Rory McIlroy, de nieuwe nummer 1 van de wereld. Hij verspeelde vorig jaar op de laatste negen holes een voorsprong van vier slagen en is zeker uit op revanche. Ook de winnaar van 2011, Zuid Afrikaan Chal Schwartzel, maakt natuurlijk een goede kans om back to back te gaan. Anders mag hij de nieuwe winnaar het groene jasje helpen aandoen.

The Masters hebben sinds ’96 hun eigen site (masters.com) met de meest mooie beelden, zeer uitgebreide informatie over de deelnemers en hun voorgangers en een mooi in elkaar gezette timeline van de gehele geschiedenis van dit bijzondere tournooi.