also available in English…>>.. English text also available

‘Be present’…. en leef in het moment. Woorden van Kevin Coster, in één van de vele films die ik hier heb gezien in Karen’s huis, net ten zuiden van Valle de Abdaljís. Wat een compleet andere WorkAway ervaring was dit, vergeleken met die van Sevilla.

allemaal verschillende werkzaamhedenHelemaal afgelegen op deze heuveltop, met in de meeste gevallen, zo’n stilte, dat ik er zelfs stil van werd. En ik kan je zeggen; ik hoor alles.

Ik heb veel verschillende werkzaamheden verricht; tafels maken van pallet-hout, de tuin opsieren met steenpartijen, de tafelpoten van de studio tafels schilderen en Karen en Allen helpen in Photoshop met hun naaimachine cursus promotie flyer.

Heel veel dank naar hen toe voor deze mooie drie weken.

 

de havenstad van zuid SpanjeIk heb Málaga gezien, waar ik twee dagen ben gebleven en waar ik voor het eerst van mijn leven in een hostel heb geslapen. En met een leuke ervaring, omdat de eigenaar van dit hostel de tijd nam om met me te praten over het gebruik maken van WorkAway-ers als personeel. ‘Casa al Sur’ kan worden aangeraden aan reizigers die met een klein budget naar deze mooie stad reizen.

Persoonlijk vond ik Sevilla interessanter, dus was het voor mij ok om na twee heerlijk relaxte dagen per trein terug naar huis te gaan. Ondertussen had ik door het wandelen in de stad, zoveel nieuwe ideeën opgedaan, dat ik totaal niet in de gaten had dat ik de verkeerde trein had genomen.

Ergens aan een kustlijn met wolkenkrabber-achtige gebouwen realiseerde ik me dat ik op het verkeerde spoor zat. Torremolinos werd op de borden aangegeven en toen wist ik dat ik niet land inwaarts aan het gaan was.

Blijven lachen, kleinigheidjes houd je altijd en met de hulp van het vriendelijke personeel van de spoorwegmaatschappij en een extra wachttijd van twee uur, kwam ik alsnog terug in Álora.

 

Sinds ik hier ben, begin ik mijn dagen met een meditatie sessi. Voor degene die mij van dichtbij kennen, hebben een idee via wie dit komt. Voor degene die dat niet door hebben, kunnen deze link bekijken. Ik vraag me af of dit de reden is dat mijn hele plannen wederom helemaal op z’n kop staan. Hier in Andalusië aanwezig zijn om te kijken of ik hier zou willen blijven en dan ondertussen een ‘werk’ mogelijkheid creëren in Griekenland.

Ja, je leest het goed; Ellada, HELLAS, Greece, Griekenland!!

 

De Peloponnesos (niet Peleponessos) wacht op mij. Sjoerd heeft als investering enkele huizen gekocht en kan wel wat hulp gebruiken bij de het renoveren daarvan. Hij informeerde bij me over de WorkAway formule en het één leidde tot het ander. Dus vanaf februari zal ik hoofdzakelijk een verfkwast in mijn hand hebben en deze huizen opnieuw decoreren. Alles gelegen net buiten het pittoreske dorpje van Giálova.

Voor de golf spelers onder ons, het dorpje is beter bekend als Costa Navarino.

YES, PRECIES !!! DE plaats in Griekenland waar ze ondanks de crisis, miljoenen euro’s hebben geïnvesteerd om twee 18 holes golfbanen en enkele luxueuze resorts te bouwen. Buiten dat is het een hele mooie omgeving met een rijke geschiedenis.

in het nu leven in een hele mooie omgeving, heerlijke toekomst muziek

Ik kijk er dus naar uit om naar Kalamata te vliegen en mijn intuïtie me te laten vertellen of dit ‘the place to be’ is.

Het jaarlijkse golf lidmaatschap is betaalbaar en ook de toekomst ziet er rooskleurig uit, omdat ze ook met de bouw van de derde golfbaan zijn begonnen in een project wat uiteindelijk vier banen en zeven resorts moet behappen.

——–

Nou, dan houd ik dus een gat van een paar maanden over.

skischool Truschner - Zell am SeeDaarom heb ik besloten om naar Zell am See  (terug) te gaan, om daar als skileraar te gaan werken gedurende de kerstweken.  Meehelpen bij Truschner’s skischool en al die bekende gezichten weerzien: Katzy in de kelderbar, San nog steeds als rep, Sani en Anita in andere werkomgevingen en natuurlijk al de collega’s van Crazy Daisy die van hun jubileum jaar aan het genieten zijn…..30 jaar de beste bar in de stad.

 

Echter nog steeds één maand werkloosheid. WAT TE DOEN IN JANUARI????

Als ik twee januari terugkom moet ik geduldig de kalender pagina’s voorbij zien komen tot de eerste februari.

Ik ben dus in januari beschikbaar voor jouw huishoudelijke klussen. Omdat ik geen auto heb op het moment, zal ik met het openbaar vervoer naar je toekomen en eindelijk die klussen afronden die al zo lang liggen te wachten.

Ik kom en schilder je huisJe muren schilderen, je kastjes in elkaar zetten, je website-positie verbeteren of zelfs je blousen strijken. Omdat we elkaar kennen, ga ik geen vaste prijs vragen, maar betaal je me wat je het waar vindt achteraf. Natuurlijk houd je daarbij rekening met de kosten van de maaltijden en het bed waar ik in slaap.

Nou, je ziet…. in het moment leven is opnieuw een beetje moeilijk voor me, maar ik doe mijn best. Granada wacht op me, waar ik Emilia zal helpen met haar internet presentatie van haar studio’s, in het centrum van de stad.

 

Waarschijnlijk zal ik daar ook nog wel tijd hebben om….

– meer informatie te vinden voor de ABC pagina over Messenië in de Peloponnesos.

– de golf gerelateerde vragen van mijn Facebook vrienden te beantwoorden.

– mijn video’s in mijn nieuwe Wicked Golfers YouTube kanaal te plaatsen.

– mijn meest bezochte pagina  te verbeteren, zodat mijn ‘bounce’ percentage met nog eens 10% naar beneden gaat.

– al deze instructie video’s te bekijken en zodoende meer basiskennis op te doen.

– JOUW OPMERKINGEN, VRAGEN EN WERKVOORSTELLEN TE BEANTWOORDEN 😉

 

Ik houd je op de hoogte vanuit Granada, of misschien vanuit het Transavia toestel op de weg terug naar Eindhoven.

Gia sas, of nog steeds Hasta Luego.