also available in English…>>.. English text also available

Vandaag precies een half jaar geleden had ik een media boost met het interview op Omroep Brabant voor mijn golf tour.

Wat er sindsdien allemaal is gebeurd kun je lezen in de vorige blogteksten.

 

Nu, precies 6 maanden later staat er een nieuw avontuur voor de deur.

Andalusië wordt de volgende bestemming voor wicked golfers

“Andalusië, here I come”

Wat nu weer, zullen enkelen van jullie denken. En terecht, want ik gooi wederom het roer om.

De laatste weken heb ik wederom bevestigd gekregen dat ik het seizoenswerk beu ben. En daarom onderneem ik nu opnieuw stappen om hier vanaf te komen. Eigenlijk is het niet zozeer het seizoenswerk zelf, maar de tussenliggende periodes. Ik ben het echt beu om in de periode november en grotendeels december niets te hebben, niets te doen en dus ook in te teren op inkomen.

Ik ben daarom gaan googlen en ben op een website terecht gekomen met de naam:

workaway.info

Wat nu weer, denk je wellicht weer. Waarom niet gewoon de vacaturebank, Randstad of Keser uitzendbureaus (bestaat dat nog). Simpel: ik wil graag in de zon vertoeven en daar is er te weinig van in Nederland.

Ik ben dus workawayer geworden, wat inhoudt dat ik vrijwilligers werk ga doen. Niet in de zin van een enorm goede daad verrichten, maar mensen helpen die een extra handje kunnen gebruiken. In ruil hiervoor verblijf ik gratis bij hen, en krijg ik drie keer per dag een maaltijd.

Mijn focus lag bij het aanschrijven van deze ‘hosts’ op de regio Andalusië. Simpelweg omdat daar altijd de zon schijnt EN omdat het er stikt van de golfbanen. Je kunt me gaan volgen op mijn tour naar een paar van de mooiste steden van Zuid-Europa, want ik heb het voor elkaar gekregen dat ik bij drie verschillende families welkom ben en als het meezit, daardoor misschien wel vijf verschillende steden ga bezoeken.

Mijn eerste stop is Sevilla, mijn host hier, met de mooie Spaanse naam Miguel, heeft ook een huis in El Rompido in Huelva, wat ook wel de Spaanse Algarve wordt genoemd. Deze eerste ‘werkgever’ specialiseert zich in taalreizen en heeft misschien daarom ook een flat in Madrid waar nog het één en ander geschilderd moet worden. Dus als het meezit, zie ik ook nog de hoofdstad van dit, voor mij, nieuwe land.

 

Sevilla is een van de mooiste steden van Andalusië

Ergens midden november ga ik richting Malaga, waar ik werkzaamheden in de landbouw ga verrichten. Net ten noordwesten van deze Zuid-Europese stad verblijf ik bij een Engels koppel, zij wonen daar al enkele jaren en nemen ook de moeite mij de omgeving te laten zien.

Ik sluit af in december in Granada, waar ik een wat oudere vrouw ga helpen om haar aanwezigheid op internet te verbeteren voor de studio’s die zij in hartje Granada verhuurt.

Allereerst ga ik er naartoe om te voelen hoe het daar is en als het me bevalt, ga ik op zoek naar een betaalde baan, een verblijfplaats en natuurlijk een golfbaan waar ik kan trainen.

Tonje Daffinrud in de Amirandes Academie

–Tonje Daffinrud–

Hier op Kreta is het definitief dat de golfbaan op de schop gaat. Na het ‘LET ACCESS’ toernooi, dat dit weekend plaats vindt, gaat de baan voor bijna een jaar dicht.

Vreemde situatie dus, mocht ik hier volgend jaar terugkomen. Golfpro zijn in een hotel en ondertussen niet echt kunnen golfen. Mede daarom ga ik mijn heil ergens anders zoeken en als het me bevalt, wie weet…..

 

Les 1 van de LOI cursus Spaans voor beginners heb ik reeds beluisterd, daarom sluit ik nu af met.

HASTA LUEGO

 

…. natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie reactie…..

en druk ajb op de like knop van de fb/wickedgolfers pagina. THX