Joost wint ook een auto door zijn Albatross

Joost met zijn team genoten als winnaars

visit and please click on  -LIKE-  on  fb.com/wickedgolfers

Op de tweede dag van de Volvo Golf Champions op de Durban Country Club staat Joost op de fairway van hole 10 met een score van -1, nadat hij een slag had verspeeld op hole vier, maar er twee had gewonnen op respectievelijk hole drie en acht.
Zijn driver had hem mooi midden op de fairway gebracht en met nog 227 meter te slaan van de in totaal 512 meter lange par vijf hole, nam Joost zijn ijzer vier uit de (nieuwe oranje) tas. Er volgde een strakke slag, met een goede landing net voor de green. De beelden spreken voor zich.
Een zeldzaam feit, want gemiddeld worden er maar 1 of 2 Albatros geslagen tijdens een seizoen.

‘Het was mijn eerste albatros’, aldus Luiten zelf. ‘De hole speelde downhill en ik had een goede drive, midden fairway….. De slag was nagenoeg recht en de bal landde precies waar ik ‘m wilde hebben, vlak voor de green. Dan hoop je dat de bal voldoende snelheid heeft om de slope op te gaan en ook dat was het geval…..
Dus ja, het was een mooi gevoel om het maar zwakjes uit te drukken.’

Joost zelf op facebook:

First albatross ever for me today! Very special, watch it here!!

Gedeelde eerste met een score van 137 (-) betekent in de laatste flight op de derde dag van dit elite toernooi.

Joost won door deze slag ook de ‘Playing with the Pro’s’ competitie, die hij samenspeelde met Mexicaans amateur Enrique Vilchis en Pro-Am winnaar Dawie Van Der Walt. Voor deze winst mocht Joost ook nog eens een Volvo V40 Cross Country  auto mee naar huis nemen (zie (aangepaste) foto).